Objavljeno u Nacionalu br. 847, 2012-02-07

Autor: Marko Biočina

Osoba tjedna

Bočica Škegro

Škegro, financijski Ostap Bender, tako je godinama Hrvatima prodavao rogove i kopita, proglašavajući neznalicama sve one koji bi pritom pitali za cijenu

"Maske su pale", poručio je redakciji Nacionala bivši ministar, koristeći isti onaj ton kojim je prije godinu dana Hrvatima savjetovao da umjesto engleskoga uče indijski - jezik koji ne postoji. Povod Škegrinu pismu bio je članak o njegovim manipulacijama tuđim novcem u nekretninskom fondu Quaestus koji je osnovao i vodio. Tek nekoliko dana kasnije u Jutarnjem listu objavljeno je da je drugi Škegrin fond dobio osam milijuna kuna državnog novca za posao koji nije obavio. Cijeli model osmislio je savjetnik bivše premijerke - stanoviti Borislav Škegro. Da, maska je uistinu pala, a iza nje skriva se jedna od najvećih ekonomskih štetočina u novijoj hrvatskoj povijesti.

Uistinu, tko zna kako bi danas izgledala hrvatska privreda da 1993. Franjo Tuđman nije odlučio za svog savjetnika postaviti dotad malo poznatog zamjenika ravnatelja Ekonomskog instituta. Neugledni ekonomist u kratkom vremenu pretvorio se u nacionalnu privatizacijsku aždaju, a svoj talent pretvaranju javnog u privatno pokazao je i na otvaranju Zagrebačkog velesajma 1996. kad je pod sakoom privatizirao bocu nepoznatog alkoholnog pića. Privatizirao je Škegro u proteklih 15 godina još svašta; državne kompanije, privatni novac i tuđe zasluge, njegujući vlastiti lažni imidž tvorca PDV-a iako je na implementaciji tog poreza radila cijela skupina stručnjaka Ministarstva financija. Škegro, financijski Ostap Bender, tako je godinama Hrvatima prodavao rogove i kopita, proglašavajući neznalicama sve one koji bi pritom pitali za cijenu.

"Ideje moje, benzin vaš", stoga je parafrazirana maksima njegova javnog djelovanja. Nije neki problem, mnogi tako rade. Nesreća je u tome što ni kod koga ideje nisu lošije, a benzin skuplji.

Vezane vijesti

Vlada brodogradilišta prodaje Škegri?

Vlada brodogradilišta prodaje Škegri?

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva, Radimir Čačić i njegov kolega ministar financija Slavko Linić postigli su dogovor s tvrtkom… Više

Komentari

registracija
10/1/12

imogen, 07.02.12. 12:17

radi tog degenerika hrvatska je danas zemlja bez budućnosti. svaki normalan hrvat se srami kad vidi što je tuđmanova bagra napravila od jadne države i još jadnijeg naroda. evo, gledajte, hrvati, za što ste se vi borili. imamo najsiromašniju zemlju u europi. a ova budala je ugledni član ovog društva.


registracija
11/1/10

fluid, 08.02.12. 18:16

Kinezi imaju vrlo djelotvoran način uklanjanja takvih štetočina iz društva.Zid.No on je tako blizak vlastima,da ne da neće završiti pred streljačkim vodom(na žalost)nego će se i poneka ulica zvati njegovim imenom.Njegove usluge stranci na vlasti su toliko goleme da je ulica,možda i po koji spomenik,neupitnost.Todorići,Pašalići.Gregorići,Kutlići,Mutlići i sva ostala novopečena,na zakonu,stečena nomenklatura,duguju Škegri.Tuđmanovu doktrinu je pretočio u zakone i modele pretvorbene pljačke i,glede takvih zasluga,može se i dan-danas smijati cijeloj naciji u lice.Kao i njegovi mentori.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika