07.02.2012. / 14:40

Autor: Hina

Madonna dolazi u Hrvatsku na vrhuncu karijere

U sklopu svoje najveće turneje dosad, američka pop zvijezda Madonna 11. lipnja, na vrhuncu tridesetogodišnje karijere, dolazi i u Hrvatsku, na maksimirski stadion u Zagrebu, što je na toj turneji njezin jedini koncert u regiji, potvrdila je hrvatska promoterska tvrtka Adria Entertainment.

MadonnaMadonnaU sklopu svoje najveće turneje dosad, američka pop zvijezda Madonna 11. lipnja, na vrhuncu tridesetogodišnje karijere, dolazi i u Hrvatsku, na maksimirski stadion u Zagrebu, što je na toj turneji njezin jedini koncert u regiji, potvrdila je hrvatska promoterska tvrtka Adria Entertainment.

Zagrebački koncert najavljen je kao četvrta postaja turneje "Madonna World Tour 2012", koja počinje 29. svibnja u Tel Avivu. Madonna u Zagreb stiže nakon Abu Dhabija i Istanbula, a nakon što će nastupiti pred hrvatskim obožavateljima, odlazi u Milano, Firencu i Barcelonu.

Riječ je o devetoj Madonninoj turneji, od "Virgin Tour" iz 1985. i prvoj nakon "Sticky & Sweet" iz 2008., koju je pratilo oko 3,5 milijuna ljudi u 32 države. Osim po zaradi od 408 milijuna dolara, ta turneja zapamćena je po njezinoj javnoj kritici republikanskih kandidata za američkog predsjednika.

Na ovogodišnjoj turneji nastupat će u arenama, na stadionima i posebnim mjestima na otvorenom poput povijesne lokacije Plains of Abraham u Quebecu, te u Južnoj Americi i Australiji, gdje nije nastupala skoro dvadeset godina.

Nakon Europe, gdje će imati koncerte u 26 najvećih europskih gradova, Madonna krajem kolovoza u Philadelphiji počinje američki dio turneje na kojoj će do polovice studenog također posjetiti dvadesetak gradova.

Objava datuma s turneje uslijedila je nakon iznimno uspješnoj tjedna za Madonnu, nastupila je u poluvremenu najgledanijeg sportskog događaja u Americi, Super Bowla, što je pratilo čak 114 milijuna gledatelja, tri milijuna više no što ih je pratilo samu utakmicu, a objavila je i singl "Give Me All Your Luvin" kojim najavljuje novi album "MDNA" koji bi trebao biti objavljen 26. ožujka.

Madonninim koncertom u Zagrebu nastavlja se niz nastupa slavnih svjetskih pop i rock glazbenika u našoj zemlji, od Rolling Stonesa, Davida Bowiea, Depeche Mode, Boba Dylana i R.E.M., do U2, Georgea Michaela, Bon Jovija, Metallice, Shakire, Lady Gage i Beyonce.

Od svih dosadašnjih koncerata za Madonnin je najavljen najveći raspon cijena ulaznica koje će, ovisno o odabranom mjestu sjedenja, biti između 230 kuna i 1790 kuna, što je dosad najviša cijena za koncert neke pop zvijezde u Hrvatskoj.

Tijekom skoro tridesetogodišnje karijere 54-godišnja pjevačica prodala je više od 300 milijuna albuma i drži rekord najprodavanijeg solo izvođača u povijesti koncerata i turneja. Sedmerostruka je osvajačica Grammya, producentica i tekstopisac, članica Rock and Roll Hall of Fame.

Vezane vijesti

Le Pen bi milijun dolara odštete od Madonne

Le Pen bi milijun dolara odštete od Madonne

Osnivač francuske krajnje desne Nacionalne fronte Jean-Marie Le Pen je rekao u četvrtak da će nagovoriti svoju kćer Marinu, koja ga je naslijedila na… Više

Komentari

registracija
18/2/10

endimion, 07.02.12. 14:57

Vrhunac karijere, godinama nema hita.


registracija
12/2/12

bruny, 13.02.12. 00:51

Želite da zaradite novac, ali ne želite ići na razgovore? Želite slobodu, ali Vam je potreban stabilan prihod? Želite ostati kući, a da Vam ne izostane zarada? Onda Vam je ovaj posao odgovarajući. Bez ulaganja novca, sa dnevno 3-4 sata rada možete zaraditi 50-200$ sedmično. Ako imate više vremena, onda i više. Šta Vam je potrebno: računar, internet, minimalno znanje rada na računaru, ostalo je već do Vas i Vašeg rada. Nije MLM. Za više informacija javite se na e-mail: brunoposao683@gmail.com


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika