07.02.2012. / 14:15

Autor: Nacional.hr

'Preimenujte Ustavni u K plus sud'

Aktivisti traže preimenovanje Ustavnog suda Republike Hrvatske u 'Ustavni sud K plus Republike'

Foto: Građanska akcijaFoto: Građanska akcijaAktivisti Građanske akcije prosvjedovali su s transparentima pred Ustavnim sudom na Trgu sv. Marka u Zagrebu.

Na svojoj Facebook stranici navode kako je oboren 'novi hrvatski pravosudni rekord u brzini odgovaranja i pogodovanja krupnom kapitalu'. Kritizira se 'sporost' Ustavnog suda, ali se skreće pozornost na brzinu odluke oko 'legalizacije pljačke tvrtke Belje, na koju je sud odgovorio u mjesec dana'. Aktivisti traže preimenovanje Ustavnog suda Republike Hrvatske u 'Ustavni sud K plus Republike'.

Dodaje se kako je reagirala policija koja je uzela podatke okupljenih pred sudom.

Podsjetimo, Ustavni sud privremeno je odgodio izvršenje rješenja Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) o obvezi Agrokora za objavljivanjem ponude za preuzimanje preostalih dionica Belja, te Visokom upravnom sudu naložio da u roku od šest mjeseci donese odluku u tom predmetu. Naime, Hanfa je naložila Agrokoru da u roku od 60 dana podastre ponudu za preuzimanje preostalih dionica Belja, ustvrdivši svojim rješenjem da je još 12. rujna 2007. godine nastala obveza za njihovo preuzimanje. Rok za dostavu ponude bio je 5. prosinca.

Vezane vijesti

Ustavni sud ukida Karamarkovu uredbu?

Ustavni sud ukida Karamarkovu uredbu?

Uredba o uvjetima za stjecanje policijskih zvanja, koju je donijela prošla Vlada na prijedlog Ministarstva unutarnjih poslova na čelu s bivšim… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 07.02.12. 16:53

Bravo Akcija!Ovo možda bude na HRT dnevniku.
Na Novi i RTL nikad.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 07.02.12. 17:49

Slavica Banić je postala ustavna sutkinja tako da je jedva zadovoljila minimum od minimuma sto se tiče kriterija. Jasna Omejec ušla je u ustavni sud, danas je predsjednica, a nije zadovoljila ni traženi minimum već se zakon mijenjao zbog nje. Ustavni sudac Zvonimir Šeparović je hrvatsku nagradio s najskupljim i najglupljim javno bilježničkim pravilima. Mato Arlović je ušao u ustavni sud jer se svima zgadio pa su ga poslali u ustavni sud da ga vise ne moraju gledati. Slavica Banic je postala ustavna sutkinja prije nego sto je zavrsila postdiplomski studij.

Znaci ustavni sud se pretvorio u skovacu, u koju se baca politički otpad. Sjetimo se k tome da je hrvatska znanost prošla iz prve na pregovorima s EU, pravosuđe još nije zadovoljilo europske uvijete i zbog pravosuđa HR ulazi u EU s ocjenom minus 2 na kredit.

Koliko se još dugo Hrvatski građani dozvoliti da im živote upropaštavaju kreteni iz pravosuđa. Inače prosjek trajanja studija prava u Zagrebu je 8 godina!!!! FER, PMF, Farmaciji, Strojarstvo, Medicinu se ne studira 8 godina u prosjeku.


registracija
31/1/10

STTony, 07.02.12. 21:54

Hahaha, duhovito i 'u sridu'. Svaka čast momci!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika