07.02.2012. / 15:35

Autor: Totalsport

Cruyff sudski svrgnuo Van Gaala

Sudac je u utorak prosudio da su četvorica Cruyffovih kolega namjerno zaobišli karizmatičnog Nizozemca pri svom odlučivanju

Johan Cruyff (Wikipedia)Johan Cruyff (Wikipedia)Legendarni nizozemski nogometaš i trener Johan Cruyff odnio je jalovu pobjedu u ružnome klanovskom okršaju bivših Ajaxovih velikana koji je epilog dobio na sudu.

Nadležni je građanski sud u Amsterdamu u utorak presudio u korist 64-godišnjeg Cruyffa, najvećega nizozemskog i Ajaxova nogometaša u povijesti, koji je tim putem odlučio zaštititi vlastite i, po njegovu dubokom uvjerenju, klupske interese.

Protivno njima, smatra Cruyff, bilo bi imenovanje njegova mrskog neprijatelja Louisa van Gaala (60), najvećeg trenera u povijesti kluba, na mjesto sportskog direktora u Ajaxu. Isto su u studenom prošle godine sprovela četvorica članova Upravnog odbora kluba, Steven ten Have, Paul Romer, Marjan Olfers i kolovođa zavjere Edgar Davids, slavni igrač koji je pod Van Gaalom osvojio naslov europskog prvaka 1995. godine. Peti član Upravnog odbora bio je tada, kao što je i danas, upravo Cruyff, no njega kolege, pozvavši ga na zasjedanje na koje je bio spriječen doći, nisu upoznali s dnevnim redom, odnosno točkom glasovanja o povjerenju Louisu van Gaalu.

Cruyff, koji je na tu poziciju gurao također legendarnog Marca van Bastena, uvrijedio se zbog načina na koji je izigran, te na pobunu natjerao trenerski kolegij u Školi nogometa u kojem su Wim Jonk, Dennis Bergkamp, Jaap Stam i Ronald de Boer, redom legendarni nizozemski nogometaši kojima je Van Gaal trebao postati šef. Ista je rezultirala krizom funkcioniranja kluba, te je slučaj završio na sudu.

Sudac je u utorak prosudio da su četvorica Cruyffovih kolega namjerno zaobišli karizmatičnog Nizozemca pri svom odlučivanju. Odluka je sada i konačno opozvana.

Generacijski sukob klanova u nekad velikome amsterdamskom klubu, aktualnome nizozemskom prvaku, nastavak će dobiti u petak, kada će Skupština dioničara odlučiti o sudbini kompromitiranih članova Upravnog odbora.

Vezane vijesti

Presedan težak 4 milijuna kuna

Presedan težak 4 milijuna kuna

Čak je 11 godina bilo potrebno da hrvaski sud donese pravomoćnu presudu u slučaju Alana Ivaniševića protiv Zagrebačke banke. On je tužbu podigao jer… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika