08.02.2012. / 21:44

Autor: Nacional.hr

'Škegro je zreo za DORH i USKOK'

Samodol: Prijetili su mi nakon blokade Quaestusa

Samodol je na HTV-u rekao da se zbog svega oko slučaja Quaestus Borislavom Škegrom treba baviti Porezna uprava, DORH i USKOK i da je on o svemu spreman svjedočiti. Njihov otvoreni sukob uslijedio je nakon prošlotjednog teksta u Nacionalu

Ante Samodol; Photo: Dalibor Urukalović/Poslovni dnevnik/PIXSELL Ante Samodol; Photo: Dalibor Urukalović/Poslovni dnevnik/PIXSELL Bivše šef Hanfe Ante Samodol ustvrdio je u HRT-ovoj emisiji In Medias Res da je nakon oduzimanja licence Quaestus investu, koji su vodili Borislav Škegro i Tomislav Matić, dobivao prijetnje, čak i mafijom, i da je sve uredno prijavio policiji. Borislav Škegro, koji je također bio u emisiji, odgovorio je kako je na toj razini besmisleno raspravljati.

Gostovanje Samodola i Škegre bilo je potaknuto tekstom u Nacionalu koji smo objavili prošli tjedan i današnjom tiskovnom konferencijom Borislava Škegre.

Škegrom se trebaju baviti nadležne institucije

Samodol je osim toga ustvrdio i da je pri donošenju zakona kod njega urgirano da se ubace članci koje bi omogućili poslovanje Quaestusu. „Ali kada je trebalo podnijeti reviziju poslovanja, onda to Škegro nije uradio" rekao je Samodol.

Samodol je također rekao da se Škegrom sada treba baviti Porezna uprava, DORH i USKOK i da je on o svemu spreman svjedočiti.

Iako je još danas tvrdio da se dio dioničara udružio sa Samodolom kako bi Quaestus nekretnine promijenile upravitelja, Škegro je u emisiji to opovrgnuo tvrdeći da su na HRT-u loše montirali isječke s tiskovne konferencije. Ustrajao je na tome da on nije napadao Hanfu na tiskovnoj konferenciji, nego Nacional 'koji je objavio laži'. U emisiju se uživo uključio i Nacionalov novinar Ivan Pandžić koji potpisuje sporni tekst.

Tema koja utječe na svakog građanina

Borislav Škegro; Photo: Patrik Macek/PIXSELL Borislav Škegro; Photo: Patrik Macek/PIXSELL „Neobično je da gospodin Škegro to tvrdi jer smo mi objavili zapisnike i dokumente koje je sastavila Hanfa, jedina institucija nadležna za nadzor financijskih institucija, pa i Quaestus nekretnina" rekao je Pandžić.

Na pitanje voditelja Petra Vlahova, zašto je tema važna, Pandžić je rekao da ona nije bila na naslovnici Nacionala zato što tjednik ima nešto osobno protiv Škegre, nego zato što su u njegov fond uložili mirovinski fondovi po cijeni od 100 kuna, a da je ona sada na burzi 23 kune, što utječe na svakog građanina čiji dio mirovina će se isplaćivati iz drugog stupa.

Škegro je na to odgovorio kako je procijenjena vrijednost imovine 113 kuna, po svim pravilima procjene vrijednosti.

Škegro opet izbjegavao ključna pitanja

U tu raspravu se uključio i Samodol tvrdeći da se ta brojka revidira i da banka pri procjeni nije sama izračunavala vrijednost, nego samo prihvaćala Quastusove procjene. „Zbog tog bi i oni (Raiffeisen banka, op.a) mogli izgubiti licencu" rekao je Samodol.

Kao i danas na tiskovnoj konferenciji, Škegro je izbjegavao raspravu o bilo kojem pojedinačnom ulaganju, nego je držao razinu na tome da nikakvu štetu nije počinio, da su pisane laži i da je vrijednost fonda u konačnici veća unatoč krizu.

Vezane vijesti

Vlada brodogradilišta prodaje Škegri?

Vlada brodogradilišta prodaje Škegri?

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva, Radimir Čačić i njegov kolega ministar financija Slavko Linić postigli su dogovor s tvrtkom… Više

Komentari

registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 08.02.12. 22:26

Pitam se kad će ovaj kriminalac iza brave?


registracija
11/1/10

fluid, 09.02.12. 00:27

Ako je bilo prijetnji,iza njih 99 % stoji Ivić Pašalić,Markica Rebić i Ivan Brzović.To su glave najveće mafije u Hrvata od 91.god.do danas.Neprevaziđeni.Škegro je samo cmizdravac koji se požalio svojim pokroviteljima na loš tretman.


registracija
31/1/10

STTony, 09.02.12. 01:18

Samo naprijed Nacional i gurajte to do kraja kao što ste i mnoge slične priče dosad izgurali do kraja.

Veliko Bravo!


registracija
11/1/10

fluid, 09.02.12. 11:48

Gledam Škegru i slušam ga kod Vlahova,došlo mi je da povraćam od muke na sve njegove bljezgarije koje on pokušava prikazati kao čak zakonite.Povraća mi se i na državu u kojoj takva osoba uopće sjedi i hoda slobodna.Njegov bezobrazluk i cinizam su beskrajni a posljedica su nefunkcioniranja države i pravosuđa.On je slika i prilika svega ružnoga u Hrvatskoj a to traje punih 21 godinu.Nemože se napred dok ovakvi vode glavnu riječ i pokrivaju pljačku koji su sami osmislili,provodili i još provode.I smiju se cijeloj naciji u lice.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 09.02.12. 16:02

Pjevaju oni:
Dok je nama Bajića Mladena
Nema blizu lepoglavskih zidina.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika