10.02.2012. / 12:22

Autor: Hrvoje Šimičević

Građanska akcija u ratu s Agrokorom

Građanska akcija zatražila je od MUP-a da se javno očituje o tome "tko je i kada Todoriću i Agrokoru dostavio osobne podatke o članovima ove grupe jer je taj podatak poznat samo policiji", te da Todorić i Agrokor podastru "javno dokaze o financiranju Građanske Akcije od strane Republike Slovenije, kako se tvrdi u članku".

Aktivisti Građanske akcije Aktivisti Građanske akcije Građanska akcija ulazi u pravi 'rat' s Agrokorom i Ivicom Todorićem. Naime, nakon što su prosvjedovali pred sjedištem Agrokora i tražili da se "ispita podrijetlo imovine Ivice Todorića", u Večernjem listu izašao je članak koji nije baš mazio aktiviste Građanske akcije. Oni su to protumačili kao Agrokorov napad na njih te su ponovo odlučili održati prosvjed pred sjedištem tvrtke Agrokor na Trgu Dražena Petrovića u Zagrebu.

Na svojoj Facebook stranici tvrde kako nemaju nikakve veze s Mercatorom i kako "naručitelji" njihove akcije nisu Slovenci. Stali su u obranu nacionalnih manjina i ističu kako se među njima nalaze neki od pripadnika nacionalnih manjina, koji se zajedno s njima 'bore za bolju Hrvatsku'. Za sporni tekst u Večernjem napisali su da je 'plaćen' 'pljuvački' i 'fašistički', a MUP su optužili za "dilanje privatnih podatka članova grupe Agrokoru".

"U ujedinjenoj Europi, kojoj i Hrvatska pripada, Todorić želi prikazati kako biti pripadnikom nacionalne manjine znači biti i neprijatelj Hrvatske! I ne samo to. Isti laže i uvlači čitav slovenski narod te ih optužuje da financiraju ovu grupu kako bi rušila njegovo veličanstvo!", ogorčeno su zapisali na svojim Facebook stranicama pripadnici Građanske akcije.

Zbog toga zahtjevaju da se MUP javno očituje o sprezi Građanske Akcije i Republike Slovenije jer se u članku tvrdi da oni o tome nešto znaju, da se javno očituje o tome "tko je i kada Todoriću i Agrokoru dostavio osobne podatke o članovima ove grupe jer je taj podatak poznat samo policiji", te da Todorić i Agrokor podastru "javno dokaze o financiranju Građanske Akcije od strane Republike Slovenije, kako se tvrdi u članku".

Na kraju poručuju kako će "ponovno marširati na MUP ukoliko se policija ogluši o nijhove zahtjeve", a Todoriću da će se "tek sad naći na udaru njihovih aktivista".

Vezane vijesti

Video: Nasrnuo na aktivista pred Lisinskim

Video: Nasrnuo na aktivista pred Lisinskim

Aktivisti Građanske akcije prosvjedovali su pred Koncertnom dvoranom Lisinski u kojoj su se održavali izbori za predsjednika HDZ-a, u rukama su… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 10.02.12. 15:26

Pravda je na vašoj strani,ne odustajte.Bravo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika