10.02.2012. / 15:58

Autor: Totalsport

F1: Alonso najbrži, Vettelu imao problema

Sestrinska momčad Red Bulla, Torro Rosso, nije imala sličnih poteškoća pa je Jean-Eric Vergne završio na drugom mjestu sa sedam desetinki zaostatka za Alonsom

Fernando Alonso Fernando Alonso Testiranja novih bolida Formule 1 na stazi Jerez u petak su donijela najbrže vrijeme Fernandu Alonsu u Ferrariju, dok je aktualni svjetski prvak Sebastian Vettel odustao zbog kvara na elektronici Red Bullovog bolida.

Nakon što je u četvrtak tehnički direktor Pat Fry ustvrdio da nije baš sretan s rezultatima bolida F2012, dan kasnije Fernando Alonso je bio najbrži u Jerezu. Bez obzira kolike su zasluge za taj rezultat nešto praznijeg tanka s gorivom, ipak je ovo svojevrstan napredak za Ferrari koji je ostvario tek četiri desetinke slabije vrijeme od najbržeg na dosadašnjim testiranjima u Jerezu uključujući sve momčadi.

I dok Ferrari napreduje dvostruki uzastopni svjetski prvak Nijemac Sebastian Vettel u Red Bullu odvozio je samo dva kruga zbog problema s elektronikom. Sestrinska momčad Red Bulla, Torro Rosso, nije imala sličnih poteškoća pa je Jean-Eric Vergne završio na drugom mjestu sa sedam desetinki zaostatka za Alonsom.

Odmah iza njega smjestio se Britanac Lewis Hamilton za volanom McLarena MP4-27 s tek za nijansu slabijim rezultatom od jučerašnjeg.

Dobre impresije nastavlja Romain Grosjean u bolidu Lotusa s četvrtim mjestom, a nakon njega peto mjesto u poretku pripalo je Kamuiju Kobayashiju u Sauberu.

Nico Hülkenberg je konačno stavio ruke za upravljač bolida Force Indije za 2012. godinu, nakon što je propustio poslijepodnevno testiranje u četvrtak uslijed sudara Julesa Bianchija. Hülkenberg je odvozio 45 krugova i imao je šesto vrijeme.

Nakon odvoženih impresivnih 97 krugova sedmi je u petak bio vozač Williamsa Bruno Senna, a najboljih osam zatvara novak na testiranjima u momčadi Caterham, Jarno Trulli.

Formula 1, rezultati četvrtog dana testiranja u Jerezu:
1. Fernando Alonso (Ferrari) 1:18.877
2. Jean-Eric Vergne (Toro Rosso) +0.720
3. Lewis Hamilton (McLaren) +0.763
4. Romain Grosjean (Lotus) +0.852
5. Kamui Kobayashi (Sauber) +0.957
6. Nico Hülkenberg (Force India) +1.100
7. Bruno Senna (Williams) +1.255
8. Jarno Trulli (Caterham) +3.337

Vezane vijesti

Hamiltonu VN Kanade

Hamiltonu VN Kanade

Britanski vozač Lewis Hamilton u McLarenu pobjednik je Velike nagrade Kanade, sedme utrke SP-a Formule 1 održane u Montrealu. Hamilton je sedmi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika