10.02.2012. / 19:21

Autor: Nacional.hr

Američka vojska prelazi na tablete

Prema informacijama objavljenima na federalnoj stranici za poslovanje sa državom, američko zrakoplovstvo planira kupiti i do 18 tisuća tablet računala kojima bi zamijenili postojeće pilotske torbe.

Američki vojni piloti mogli bi navigirati na tabletuAmerički vojni piloti mogli bi navigirati na tabletuTablet računala više nisu neobična pojava u svakodnevnom životu, a stručnjaci predviđaju da bi s vremenom mogla u potpunosti zamijeniti prijenosna računala.

Stoga ne iznenađuje činjenica da su pojedine zrakoplovne tvrtke odlučile tablet računala kupiti za svoje pilote. Naime, pilotska torba s raznim priručnicima i uputama za postupanje može težiti i više od 20 kilograma, pa je zamjenjivanje takve torbe tablet računalom koje teži tek kilogram ili dva značajna prednost.

No, sada je i američka vojska odlučila izaći u susret svojim pilotima. Prema informacijama objavljenima na federalnoj stranici za poslovanje sa državom, američko zrakoplovstvo planira kupiti i do 18 tisuća tablet računala kojima bi zamijenili postojeće pilotske torbe.

Iako su na američkom tržištu najprodavaniji Appleovi iPadi, prednost u ovom poslu mogao bi imati kanadski RIM. On već posjeduje licencu koja garantira da su svi podaci koje njihovi uređaji primaju i odašilju zaštićeni.

U američkom zrakoplovstvu pak ističu kako je natječaj otvoren za sve od Applea, preko RIM-a, Motorole, Samsunga, pa čak i za Nook.

Vezane vijesti

Borba giganata - Apple protiv Samsunga

Borba giganata - Apple protiv Samsunga

Radi se o moćnim ljudima koji se nalaze na čelu moćnih svjetskoh kompanija. Tim Cook je šef Applea, firme koja je zahvaljujući proizvodima poput… Više

Komentari

registracija
12/2/12

bruny, 13.02.12. 00:49

Želite da zaradite novac, ali ne želite ići na razgovore? Želite slobodu, ali Vam je potreban stabilan prihod? Želite ostati kući, a da Vam ne izostane zarada? Onda Vam je ovaj posao odgovarajući. Bez ulaganja novca, sa dnevno 3-4 sata rada možete zaraditi 50-200$ sedmično. Ako imate više vremena, onda i više. Šta Vam je potrebno: računar, internet, minimalno znanje rada na računaru, ostalo je već do Vas i Vašeg rada. Nije MLM. Za više informacija javite se na e-mail: brunoposao683@gmail.com


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika