12.02.2012. / 08:10

Autor: Dean Sinovčić

Belinale, 3.dan: Brangelina ipak ne dolazi u Zagreb?

„Nismo željeli optužiti nikoga, osim možda međunarodnu zajednicu, već smo željeli prikazati kako se društvo mijenjalo tijekom rata", rekla je Angelina Jolie

Angelina JolieAngelina JolieBERLIN - Prema informacijama koje su se pojavile tijekom filmskog festivala u Berlinu, a koje još uvijek nisu službeno potvrđene, Angelina Jolie i Brad Pitt vjerojatno neće doći u Zagreb. Ako dođu, biti će to na kratko, samo kako bi održali konferenciju za novinare. Ovu informaciju dobili smo prvi puta u srijedu, dan prije otvaranja filmskog festivala u Berlinu, kada nam je rečeno kako je razlog potencijalnog otkazivanja dolaska izvjesne prijetnje koje je dobila Angelina Jolie. Kasnije su se pojavile tvrdnje da su organizacija i trošak dolaska slavnog hollywoodskog para ogromno opterećenje za onog tko ih dovodi. U petak uvečer, informacije o vjerojatnom nedolasku Angeline Jolie dobili smo od osobe bliske kompaniji Blitz, distributeru filma „U zemlji krvi i meda" i organizatoru dolaska Angeline Jolie, Brada Pitta i njihove svite u Zagreb. Kada smo u srijedu kontaktirali kompaniju Blitz kako bi nam potvrdili ili odbacili ove informacije, nismo dobili odgovor, da bi na ponovljeno pitanje u petak uvečer odgovorili „Imamo drugačije informacije. Kada sve bude potvrđeno, objaviti ćemo u medijima". U subotu uvečer, prilikom dolaska na svečanu berlinsku premijeru filma, Ivana Nanut, novinarka Nove TV, upitala je Angelinu Jolie dolazi li u Zagreb, na što je ona odgovorila "Radimo na tome" čime je, zapravo, potvrdila da je njezin dolazak neizvjestan.

Angelina Jolie je s glumcima iz filma „U zemlji krvi i meda" u subotu poslijepodne održala službenu konferenciju za novinare u sklopu Berlinalea. Bila je to dobro kontrolirana konferencija za novinare gdje je uvod trajao dugo, pri čemu je svaki glumac održao uvodnu riječ tako da je novinarima preostalo vremena samo za šest pitanja. To je odmah dočekala Sandra Perović, novinarka Radio-Televizije Srbije koja je odmah pitala Angelinu Jolie odakle joj brojka od 50 tisuća silovanih žena u Bosni i odnosi li se ta brojka na sve žene silovane u Bosni tijekom rata ili samo na muslimanke. Angelina Jolie joj je odgovorila kako je to brojka koju je dobila iz Ujedinjenih naroda i odnosi se na sve žene silovane u Bosni, rekla je kako zna da se ta brojka zlorabi u političkim obračunima, ali i da je svaka, makar jedna, silovana žena previše. Na njezino drugo pitanje, kako to da se u filmu ne vide pripadnici Armije BiH, ona je odgovorila kako je u filmu prikazan otpor Muslimana-Bošnjaka gdje većina njih nisu imali novaca za uniforme. Uz to je rekla kako njezin film nije dokumentarac već je umjetnički pogled te kako je u ratu sudjelovalo puno strana te se ona nada da će slijedeći filmovi na temu rata u Bosni obraditi i druge strane. Tada je njezin odgovor „pojačao" i Rade Šerbedžija koji je izjavio kako se radnja filma odvija u srpskom logoru, pa kako onda očekivati da tamo vidite pripadnike hrvatske ili muslimanske vojske. Inače, izjavila je i kako je imala 17 godina kada je započeo rat na ovim prostorima, te kako je kroz pisanje scenarija za ovaj film željela saznati što se stvarno događalo na ovim prostorima.

„Nismo željeli optužiti nikoga, osim možda međunarodnu zajednicu, već smo željeli prikazati kako se društvo mijenjalo tijekom rata", rekla je Angelina Jolie koja je u petak dala intervju za magazin Screen gdje je izjavila „Serbian people are amazing" ali kaže kako se moraju suočiti s ratom kao mračnom stranom svoje povijesti.

Victoria AbrilVictoria AbrilNije to kraj događajima s Balkana tijekom subote jer je u subotu ujutro prikazan film „The Woman who brush off her tears" makedonske redateljice Teone Mitevske u kojem glavnu ulogu tumači španjolska glumica Victoria Abril, zvijezda filmova Pedra Almodovara od prije dvadeset godina. Uvijek je zanimljivo čuti kako netko s područja bivše Jugoslavije privuče neku glumačku zvijezdu, pa mi je tako Victoria Abril u intervjuu rekla kako je isprva taj film nije zanimao a onda su je Teona Mitevska i njezina sestra, koja također glumi u filmu, pozvali na festival u Bitolu, zatim je sedam dana vodili uzduž i poprijeko Makedonije, nakon čega je Victoria Abril u suzama otputovala iz Skoplja i zatim pristala glumiti u filmu.

Vezane vijesti

Ranojutarnje pressice u podne i propala 'maskarada'

Ranojutarnje pressice u podne i propala 'maskarada'

Ne volim konferencije za novinare koje počinju prije 13 sati. Rekao je to Brad Pitt u utorak u Cannesu, bilo je 11.20, ali, htio-ne htio, morao je… Više

Komentari

registracija
18/7/07

jacki, 12.02.12. 17:11

Angelina Jolie i Brad Pitt vjerojatno neće doći u Zagreb.
auuuuuuuuuuuuu!!!
Na svo zlo jos i to. A mislio sam spasit ce nas svojim dolaskom.


registracija
26/1/08

Rampa, 18.02.12. 10:39

Šmrc, pa kako to, dođi nam spasiteljice naša!
Šmrc.......
Koja prodavačica magle!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika