12.02.2012. / 12:58

Autor: Totalsport

SK skijaša: Ivici pobjeda u Sočiju i mali globus, ali i ozljeda

Kosteliću je ovo šesta pobjeda sezone i 24. u karijeri u Svjetskom kupu. U kombinaciji mu je to, pak, osmo slavlje

Ivica KostelićIvica KostelićIvica Kostelić pobijedio je u superkombinaciji u ruskom Sočiju i osvojio mali kristalni globus u toj disciplini, ali slavlje mu je pokvarila ozljeda desnog koljena. Koliko je teška, zasad još nije poznato.

Najbolji hrvatski skijaš je nakon spusta zauzimao 15. mjesto i zaostajao 1.52 sekunde za vodećim Beatom Feuzom, ali slalom je odradio briljantno. U cilj je ušao s ogromnih 2.57 sekundi prednosti pred dotad vodećim Benjaminom Raichom i više ga nitko do kraja nije uspio ''skinuti'', uključujući i Feuza koji je na koncu osvojio drugo mjesto s 1.16 sekundi lošijim vremenom.

Ivica je tako s tri od četiri moguće pobjede u kombinaciji ove sezone (Wengen, Kitzbühel, Soči) osvojio mali globus s 36 bodova prednosti pred Feuzom. Povećao je i prednost nad švicarskim skijašem u ukupnom redoslijedu, ona sada iznosi 70 bodova. Trećeplasirani Austrijanac Marcel Hirscher sada zaostaje 218 bodova.

Kosteliću je ovo šesta pobjeda sezone i 24. u karijeri u Svjetskom kupu. U kombinaciji mu je to, pak, osmo slavlje.

Spomenimo i da je treći u nedjelju na stazi na kojoj će se 2014. voziti olimpijske utrke bio Francuz Thomas Mermillod Blondin. Naš Natko Zrnčić-Dim je osvojio vrlo dobro 12. mjesto, a do prvih je bodova ove sezone došao i Dalibor Šamšal osvajanjem 28. mjesta.

SK skijaša, superkombinacija (Soči), rezultati:
1. Ivica Kostelić (Hrv) 2:50.21
2. Beat Feuz (Švi) +1.16
3. Thomas Mermillod Blondin (Fra) +1.77
4. Matteo Marsaglia +2.02
5. Benjamin Raich (Aut) +2.57

Vezane vijesti

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

Jedna od najtrofejnijih hrvatskih skijašica, Ana Jelušić objavila je na konferenciji za medije da završava svoju skijašku karijeru. Razlog prekida su… Više

Komentari

registracija
10/2/12

alen1986, 12.02.12. 22:30

Želite da zaradite novac, ali ne želite ići na razgovore? Želite slobodu, ali Vam je potreban stabilan prihod? Želite ostati kući, a da Vam ne izostane zarada? Onda Vam je ovaj posao odgovarajući. Bez ulaganja novca, sa dnevno 3-4 sata rada možete zaraditi 50-200$ sedmično. Ako imate više vremena, onda i više. Šta Vam je potrebno: računar, internet, minimalno znanje rada na računaru, ostalo je već do Vas i Vašeg rada. Nije MLM. Za više informacija javite se na e-mail: mema.alen@gmail.com


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika