13.02.2012. / 09:19

Autor: Dean Sinovčić

Dnevnik iz Berlina

Berlinale, 4. dan: Angelina Jolie, novci, živci...

Novinar Nacionala intervjuirao je Clivea Owena, dok se priča oko potencijalnog (ne)dolaska Angeline Jolie u Zagreb nastavila

Clive Owen u filmu „Shadow Dancer"Clive Owen u filmu „Shadow Dancer"Kada je u subotu uvečer Angelina Jolie izjavila za Novu TV kako čini sve kako bi ipak došla u Zagreb, doista je to i mislila. Naime, ona se u nedjelju ujutro sastala s Hrvojem Krstulovićem, vlasnikom kompanije Blitz i distributerom njenog filma „U zemlji krvi i meda", te su održali 45-minutni sastanak kako bi još jednom dogovorili scenarij za njezin dolazak u Zagreb. Problem je u organizaciji cjelokupnog događaja jer u Zagreb ne bi došli samo Angelina Jolie i Brad Pitt već bi s njima došla pratnja od čak 29 osoba, od njihove djece do njezinog frizera. Za Hrvoja Krstulovića i njegovu kompaniju nisu u pitanju samo troškovi puta i smještaja, u pitanju je sigurnost svih tih osoba, zaštita od medijskih napada i tako dalje. K tome, on svakih sat vremena prima na svoj e-mail promjene planova i nove želje nje i njezine pratnje. Ali kako reći ne Angelini Jolie kada je ona osobno odabrala Hrvoja Krstulovića i kompaniju Blitz za distributera svog filma za sve države bivše Jugoslavije?

Buduće partnerstvo

To inače nije pravilo u filmskom svijetu, ali u ovom slučaju Angelina Jolie je tražila da osobno odabere distributera, raspitala se u svjetskim filmskim krugovima i saznala da bi kompanija Blitz bila najbolji i najpouzdaniji odabir. Nakon toga, upućen je poziv Krstuloviću da dođe u London gdje se sastao na ručku s Angelinom Jolie koja mu je rekla što želi i očekuje od njega. Iako je komercijalna isplativost filma upitna, naravno da Krstuloviću nije bilo ni na kraj pameti da joj kaže - ne. U tom slučaju njegova reputacija bi bila narušena, dok je prihvaćanjem njezine ponude osigurao buduće partnerstvo s jednom od najutjecajnijih osoba u Hollywoodu. Makar ga to koštalo puno novaca i još više živaca.

Od nesigurnog, do cool frajera

Takvih briga nema Clive Owen koji se u nedjelju pojavio u Berlinu kako bi promovirao svoj novi film, triler „Shadow Dancer", u kojem glumi srednje rangiranog agenta tajne službe MI5 koji početkom devedesetih uhapsi samohranu majku čija su braća članovi Irske Republikanske Armije. Nakon što je ucijeni - ili zatvor i neviđanje djeteta ili dojavljivanje akcija koje organiziraju njezina braća - ona prihvaća biti doušnik ali on uskoro shvaća da će ih vrh tajne službe oboje žrtvovati. U nedjelju sam ujedno i intervjuirao Owena koji je pjevušeći i skačući ušao u sobu za intervjue u hotelu Ritz Carlton. S obzirom da je to bio naš peti intervju u posljednjih sedam godina, mogao sam pomno pratiti njegove promjene. Od nekada osobe koja je bila nesigurna pred novinarima, koja je noktima grebla po stolu, kojoj su se jednako nervozno tresla koljena, Owen je postao cool frajer koji sada pristaje razgovarati i o svojoj obitelji, o čemu prije nekoliko godina nije želio ni pisnuti. A o sportu je, kao fanatični navijač Liverpoola, uvijek volio razgovarati, što možete pročitati u novom broju Nacionala gdje će biti objavljen cjelokupni intervju.

Vezane vijesti

Berlinale, 7. dan: Soderbergh će pauzirati karijeru

Berlinale, 7. dan: Soderbergh će pauzirati karijeru

Kada Steven Soderbergh predstavlja svoj novi film, to je uvijek veliki događaj, kao što se u srijedu dogodilo u Berlinu kada je predstavio svoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika