14.02.2012. / 07:00

Autor: Naciona List

Naciona list: Tužba Anonymusa zbog kopiranja Ive Josipovića

"Za razliku od originala, ova bljeda kopija obiluje šumovima, a u nekim dijelovima toliko je pokvarena da se jednostavno ne može slušati, da ne govorimo o iritantnim elitistički titlovima koji ga prate", stoji u prijavi Državnom odvjetništvu, u kojoj Anonymus poziva Mladena Bajića da ovaj slučaj stavi ad acta

Blijeda kopija ili original? Photomontage: CheesBlijeda kopija ili original? Photomontage: CheesČlanovi udruge Anonymus podnijeli su tužbu protiv nepoznatog počinitelja koji je kopirao izgled predsjednika Ive Josipovića i sada hoda državom predstavljajući se tim imenom i prezimenom. Kako stoji u prijavi spomenute udruge, osnovano se sumnja da je u noći sa četvrtak na petak zasad nepoznat muškarac (sijede kose, bljedunjave puti, kuhane noge) sa zasad nepoznatog servera, nezakonito kopirao Ivu Josipovića. "Radi se o očiglednom piratskom uratku, što je vidljivo iz njegove loše kvalitete koju građani imaju priliku gledati u zadnje vrijeme", istaknuli su iz udruge Anonymus, podsjećajući kako je kopiranje ljudi i softvera zakonski strogo zabranjeno u Republici Hrvatskoj, čak i kad je riječ o materijalu za osobnu uporabu. Štoviše, nepoznati plagijator toliko je drzak da Ivu Josipovića ne koristi samo za kućnu uporabu, već i u svojstvu Predsjednika Republike Hrvatske.

Članovi Anonymusa podsjetili su da je originalnog Ivu Josipovića građanstvo moglo gledati u kinima i vatrogasnim domovima diljem države za vrijeme predsjedničke utrke, gdje je ovaj obećavao pravednije i solidarnije građansko društvo, sa svim pripadajućim slobodama. "Za razliku od originala, ova blijeda kopija obiluje šumovima, a u nekim dijelovima toliko je pokvarena da se jednostavno ne može slušati, da ne govorimo o iritantnim elitistički titlovima koji ga prate", stoji u prijavi Državnom odvjetništvu, u kojoj Anonymus poziva Mladena Bajića da ovaj slučaj stavi ad acta.

Kao najnoviji dokaz da se radi o kopiji, u prijavi je priložena epizoda iz posjete plagiranog Josipovića Izraelu. Titlovi su naime sugerirali kako je kopija sa izraelskim rukovodstvom pričala o miru i sličnim pacifističkim tricama, dok je pomniji gledatelj mogao jasno čuti da se radi o gazanju očiju.

Vezane vijesti

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Na osječkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje u takozvanom "slučaju selodjeb" u kojem se predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka sumnjiči da je… Više

Komentari

registracija
18/6/09

Papar, 14.02.12. 08:05

22. veljače 2010. godine. Predsjedniku je uručena Pritužba temeljem članka 46.Ustava Republike Hrvatske „radi imenovanja Ivice Mudrinića u gospodarski tim koji će savjetovati Predsjednika Republike Hrvatske jer je imenovanje Ivice Mudrinića suprotno Vašim predizbornim obećanjima, suprotno izjavama u Vašem pozivu da ja moja obitelj i prijatelji izađemo na izbore i damo glas Vama i suprotno Vašem govoru kojeg ste izrekli tijekom ceremonije ustoličenja.

Ukazana čast Ivici Mudriniću suprotna je:

A. Vašem pozivu i poruci da se ne smijemo bojati i šutjeti.

B. Vašem obećanju da ćete inzistirati na sustavu u kojem se kriminal i korupcija ne isplate i da imovina i status stečeni na ovaj način neće biti duga vijeka.

C. Vašem obećanju da nećete dozvoliti da korumpirani moćnici zgrću bogatstvo i postaju stupovi društva rugajući se i razumu i svim poštenim građanima.

D. Vašoj konstataciji da je korupcija i organizirani kriminal posebno onaj gospodarski drugi važan razlog krize u kojoj se nalazimo te Vašem obećanju da ćemo u XXI. stoljeću izgrađivati državu utemeljenu na znanju, novim tehnologijama i konceptu održivog razvoja.

Iz osobnog iskustva znam da će ukazana čast Ivici Mudriniću biti snažan dodatni poticaj, kako ste u svom pozivu točno naveli, korupciji u pravosuđu da i dalje koči kazneni progon Ivice Mudrinića za kojeg je Vaš prethodnik Stjepan Mesić izjavio da je kriminalac koji bi u svakoj drugoj zemlji već odavno završio u zatvoru.
Sukladno članku 46. Ustava Republike Hrvatske zahtjevam odgovor po svim stavkama pritužbe i predlažem razrješenje Ivice Mudrinića.“
Pritužba se nastavlja s obrazloženjem na 13 stranica i priloženim dokumentima i dokazima.
Predmet se vodi u Uredu Predsjednika pod brojem: KLASA:050-02/10-11/10; UR.BROJ:71-01/2-10-02


registracija
16/2/11

pro, 15.02.12. 11:50

Tko zapošljava kriminalce ,znači da je i sam kriminalac


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.