Objavljeno u Nacionalu br. 848, 2012-02-14

Autor: Marko Biočina

Osoba tjedna

Nevenka Bečić, sestra

Nekoć oaza mediteranske, građanske kulture, Split se već odavno pretvorio u primitivno dvorište, gdje jedino uspijevaju redikuli i varalice. Jedan takav na čelu grada već je dvije godine

Nevenka Bečić, sestraNevenka Bečić, sestra"ZAŠTO STARIJI građani uopće izlaze na ulicu kad je snijeg? Neka se o njima brinu djeca, a ako nemaju djece, valjda imaju neke nećake s kojima su u dobrim odnosima", odrješito je u kameru HTV-a zagrmjela predsjednica splitskog Gradskog vijeća upitana koliko se još prijeloma kostiju građana može očekivati kad snijeg opet počne padati. Ako nemaju djece, neka o njima brinu nećaci - ako nemaju kruha, neka jedu kolača - svirepost moćnika očito se ne mijenja kroz stoljeća, kao ni uzaludne nade građana da će se oni kojima plaćaju da se o njima brinu uistinu o njima i brinuti. Utoliko, teško je smisliti veću i ozbiljniju negaciju civilizacijskog napretka čovjeka od one koju je izrekla Nevenka Bečić. Uzalud vam, Splićani moji, i gradske vlasti koje birate i komunalne naknade koje plaćate i svi te silne službe koje financirate. Kad zapadnete u nevolju, uzdajte se u svoju obitelj. Ako nemate obitelji, pomoć niste ni zaslužili. Ova degeneracija drugog najvećeg hrvatskog grada na razinu primarne plemenske zajednice nesumnjivo je odvratna, ali nipošto neočekivana.

Nekoć oaza mediteranske, građanske kulture, Split se već odavno pretvorio u primitivno dvorište, gdje jedino uspijevaju redikuli i varalice. Jedan takav na čelu grada već je dvije godine. Napunio je gradsku upravu rodbinom, namještao poslove prijateljima, pogodovao vlastitoj ženi, tukao se, psovao, vrijeđao, te grad doveo na rub propasti, ali ništa mu od toga nije naštetilo. Potpuno primjereno njegovoj ličnosti, na kraju bi mu moglo presuditi nekoliko snježnih dana. Brojni Splićani taj će snijeg vidjeti kao nebesku intervenciju, slomljenim kostima unatoč. Brzo je to shvatila i Nevenka Bečić, pa požurila braniti gradonačelnika. Razumljivo. Ako ti ne pomogne rodbina, tko će?

Vezane vijesti

'Gay Pride nije dobrodošao u Splitu'

'Gay Pride nije dobrodošao u Splitu'

Nevenka Bečić, saborska zastupnica HGS-a i predsjednica splitskog Gradskog vijeća, izjavila je danas kako Gay Pride nije dobrodošao u Split jer je… Više

Komentari

registracija
10/7/09

Anemona, 14.02.12. 09:26

Tako jest.
Nazalost.


registracija
11/1/10

fluid, 14.02.12. 10:08

Kada vidim sve one prelijepe splićanke i uređenu gospodu iz Splita,jasno mi je koliko vremena provode ispred ogledala. Zar zaista vide samo šminku i odijela?Zar ne vide svoj odraz u ogledalu?Zar su zaista samo tovari(da se magarad nebi uvrijedila zbog usporedbe) ?


registracija
26/1/08

Rampa, 14.02.12. 10:54

Kako su glasali, tako su i dobili!

I nek se gone sa tom kuknjavom oko leda i lomova, u Vrgorcu, Imotskom, Sl.Brodu i Osijeku je u vrijeme splitske "katastrofe" bilo i do 2 metra snijega i do -27 temperature pa smo vidjeli na TV da nitko ne kuka, da ljudi i službe čiste koliko mogu, dok je istovremeno u Splitu bilo 30 cm snijega i -5 temperatura!

Koja "teška katastrofa" u Splitu!!!


registracija
30/9/09

davor12345, 14.02.12. 12:07

Jeba te, vami ni'ko ne vaja! Prvo ste tili da uspješni poduzetnici ( i poduzetnice) vodu grad, izašli sta na izbore, sprdali se i slavili pobidu kad su Braco i Seka pobidili i postali kraj i krajica Splita! I sad bi tili da vam kraj i krajica čistu ulice! Pa di ste to vid'li?!


registracija
21/2/11

skyway, 14.02.12. 14:52

Splicai su vjerovali da ce im Kerum puno dobra donijeti, kao i sebi dok je zgrcao nezaradjeno, pa su sada postali njegovi taoci...Birali su ga, a zicar im je uzvratio podebljanjem svojeg racuna i dovodjenjem retardirane sestre, a usput je unistio sve sto se unistit dalo. Sada ce ga skinuti malo sutra. Kada se on namiri onoliko koliko je planirao sam ce otici...


registracija
20/6/11

etna47, 14.02.12. 16:03

"NEMOGU SVATIT OVE SPLIĆANE¸".....
Kada bi vi gospodo vidili jedan FERARI da ga nije kupija gospodin KERUM, ili kako bi vam izgleda hotel MARIJN da nije gospodin KERUM invesira i ljude zaposlija, ove sve njgove TRGOVINE i zaposlenice da ne spominjem.
Vi gogpodo splitska orušili ste na njega "ka gladna Lisica na KOKOŠ". Neki su ga se htjeli i prije rješiti pa su ga onda "poslali" u HR-SABOR, a imali ste i srca jer ste poslali i njegovu SEKU da jadan ne bude sam dok sjedi satima u SABORU ,a mora sa nekim i razgovarati, popiti piće i td.
SVE OVE NEVOLJE ZBOG OVO MALO SNIGA PA NE PADA SVAKI DAN, A TO DA JE "NAIŠA" POSLJE 50-et GOD. A TO VAN JE PO MOM RAČUNU POLA VIKA.
RASTOPIT ĆE SE ON RASTOPIT,A ŠTO ĆETE ONDA ? ?.


registracija
12/1/11

siziff, 15.02.12. 15:02

Makar po tom pitanju nema frke !

Ovakav snijeg neće pasti u Splitu idučih deset godina, pa neka Željo bude i dalje idučih......( Spliće ,upišite sami koliko Godinica hočete još Željin blagoslov)

PS

Jeli, sada bi vi cviljenje i kuknjavu, a prije kod glasanja......


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika