14.02.2012. / 13:44

Autor: Nacional.hr

Samsung najavio neke novine među svojim proizvodima

U 2011. godini Samsung je postigao rekordnu prodaju od 143 milijardi američkih dolara

Galaxy Tab 2Galaxy Tab 2Samsung je predstavio raznovrstan asortiman novih proizvoda na Europskom Samsung Forumu 2012. Kompanija je predstavila svoju strategiju širenja na europskom tržištu te pružanja povezivanja i sadržaja na raznim uređajima - od televizora do mobilnih telefona, od tableta do prijenosnika te od kamera do bijele tehnike.

„Više nego ikad potrošači žive dinamičnim životima koji zahtijevaju da ih tehnologija obogati i olakša im svakodnevicu, izjavio je Seokpil Kim, predsjednik i glavni izvršni direktor Samsung Electronics Europe. „To ćemo postići putem neprestanih inovacija proizvoda, kontinuiranog investiranja u istraživanje i razvoj te potičući programe društveno odgovornog poslovanja diljem Europe."

U 2011. godini Samsung je postigao rekordnu prodaju od 143 milijardi američkih dolara. U Europi je kompanija prva prema tržišnom udjelu u 10 proizvodnih kategorija te po prvi puta najomiljenija robna marka potrošače elektronike na ključnim europskim tržištima.

„Naša strategija za rast u Europi i diljem svijeta je usmjerenost na B2B segment te želimo postati pružatelj kompletnih rješenja," rekao je Kim. „Namjera nam je stvoriti predanu B2B organizaciju s lokaliziranim rješenjima, usmjeravajući se na područja poput bankarstva, osiguranja, zdravstvene skrbi i obrazovanja putem proizvoda koji su povezani s poslovnim težnjama za mobilnosti, sigurnosti, analitikom i podacima."

Samsung je po prvi puta predstavio i platformu društveno odgovornog poslovanja u Europi pod nazivom „Nada za mlade". U Češkoj i Slovačkoj kompanija je pokrenula partnerstvo sa SOS Dječjim selima kako bi osigurala da mladi steknu tehnološke vještine koje će im osigurati bolju budućnost. To uključuje i razvijanje tehnološkog programa e-obrazovanja, donaciju proizvoda, kao i pomoć Samsungovih volontera djeci kojoj je to potrebno.

Samsung pametni televizori: Ultimativna kvaliteta i sadržaj

U 2012. godini Samsung je pomaknuo granice kućne zabave kako bi zadovoljio potrebe i izazove svojih potrošača.

ES8000 LED TV odlikuje se tankim okvirom kojeg je Samsung predstavio 2011. godine, a ove ga je godine nadogradio novim postoljem u obliku luka te povećao veličinu zaslona na 75 inča. ES2000 pokreće dvojezgreni procesor, dopuštajući korisnicima da rade više svari odjednom, poput pretraživanja interneta uz istovremeno korištenje ili preuzimanje raznih aplikacija. Raznolikost sadržaja je također dostupna putem Samsung Apps, najomiljenije platforme na tržištu za TV aplikacije.

Također, Samsung je predstavio prvi 55 inčni Super OLED televizor temeljen na Samsungovom iskustvu proizvodnje više od 90 posto svih svjetskih OLED zaslona. Koristeći vlastitu Super OLED tehnologiju, Super OLED televizor spaja ultimativnu jasnoću, brzinu i širinu sa živopisnom slikom, poboljšanom jasnoćom boja i kvalitetom pokreta cak i u najbržim scenama. Također televizor posjeduje i ugrađena kameru i mikrofon za kontrolu pokreta, kontrolu glasa i prepoznavanje lica te brz dvojezgreni procesor za rad na više stvari istovremeno.

I ES8000 LED TV i Super OLED TV obuhvaćaju Samsungove tri vodeće filozofije koje potrošačima pružaju budućnost tehnologije pametnih televizora Smart TV.

Pametna interakcija omogućuje vlasnicima pametnih televizora da komuniciraju sa svojim televizorima putem kontrole glasa, pokreta i prepoznavanja lica. Primjerice, potrošači mogu na Super OLED TV koristiti ugrađenu HD kameru i dva mikrofona kako bi upalili televizor. Izricanjem „Hi TV" uključuje se kontrola glasom, dok se izricanjem, „Web Browser" korisnici povezuju s internetom te mogu pretraživati i odabrati rezultate ili pojačati glasnoću jednostavnim pokretom ruke.

Pametan sadržaj uključuje razvoj robusnijih i osobnijih sadržaja putem Smart TV aplikacija, kao i AllShare Play,koji omogućuje korisnicima jednostavan pristup osobnom sadržaju na raznim uređajima sa zaslonom -bilo gdje i bilo kada. Dodatne ekskluzivne usluge uključuju Family Story, Fitness i Kids.

Pametnu evoluciju definira Samsungov Evolution Kit. Svake godine, oprema će uključivati sve potrebne nadogradnje hardvera i softvera koristeći vlastitu tehnologiju system-on-chip. Odabrani televizori u 2012. godini kao i novi televizori bit će opremljeni jednostavnim utorom na poleđini televizora.

Tehnologija pametnih Wi-Fi kamera i fotoaparata

Samsung je predstavio i čitavu liniju pametnih fotoaparata i kamera s novom Wi-Fi tehnologijom.

Predvodnik nove linije pametnih fotoaparata s Wi-Fi pristupom je WB850F, s 21x optičkim zoomom i ultrakompaktnim dizajnom koji pruža korisnicima slobodu slikanja zadivljujuće jasnoće u pokretu. S Wi-Fi Direct entuzijasti mogu povezati svoje fotoaparate s mobitelima ili tabletima kako bi stavili fotografije na Facebook, YouTube ili Picasu. Fotografije čak mogu biti i direktno poslane e-mailom s fotoaparata za jednostavno dijeljenje. Dodatno, korisnici mogu koristiti Auto Backup funkciju da bi prenijeli slike na računalo bez potrebe nošenja kablova.

Nova generacija bijele tehnike nudi rješenja za energetsku učinkovitost i prostor

U 2012. godini Samsung će proširiti upotrebu inovativnih značajki u segmentu bijele tehnike u Europi. Kompanija investira u razvoj i predstavljanje novih proizvoda koji pomiču granice sadašnjosti i budućnosti kroz tri stupnja: ekologija, prostor i pametna budućnost.

Imajući u vidu europske potrošače, Samsung je također primijenio razne prostorne tehnologije na najnovijim linijama proizvoda. Na primjer, G serija hladnjaka trenutno nudi najveći kapacitet dostupan na tržištu u istoj standardnoj veličini. Uz hlađenje i spremanje hrane, većina Europljana nailazi na problem s restrikcijama i ograničenjima kada su u pitanju zamrzivači. Kako bi omogućili smanjivanje razlika u prostoru, Samsung je razvio G-seriju Wide Combi s donjim zamrzivačom, koji ne samo da se dobro uklapa u liniju kuhinjskih proizvoda, već pruža širok i velik kapacitet od 440 litara. To je ostvareno primjenom Eco Slim - tehnologije koja povećava unutarnji spremišni prostor bez utjecaja na veličinu hladnjaka.

Nadalje, Samsungova nova prijenosna mikrovalna pećnica omogućuje optimalan prostor za kuhanje s povećanim kapacitetom. Prijenosna mikrovalna pećnica odlikuje se kapacitetom od 45 litara. Prijenosna indukcijska polica nazvana O'table, omogućuje korisnicima mobilnost i fleksibilnost kuhanja. Povećan kapacitet također je dostupan i u novim Samsungovim perilicama rublja od 12 kilograma u standardnoj veličini sto je najviše na tržištu te 8 kilograma kod perilica manje dubine s dokazano najvišom energetskom efikasnošću.

Druga generacija prijenosnika

Na Forumu je također bila predstavljena i druga generacija Samsungovih prijenosnika serije 9. Nova serija 9 je 21% tanja i 28% manja od svog prethodnika.

GALAXY Tab 2 (7.0) powered by Android 4.0

Ove godine obitelji Galaxy pridružuje se Galaxy Tab 2 (7.0), prva serija pokretana Android 4.0 operativnim sustavom. Dostupan u 3G i Wi-Fi verzijama, Galaxy Tab 2 (7.0) bit će prvo dostupan u Velikoj Britaniji, a potom od ožujka 2012. godine diljem svijeta.

Galaxy Tab 2 (7.0) pokreće 1GHz dvojezgreni procesor koji ga čini pravim uređajem za multimedijalna preuzimanja i dijeljenja. Može također pristupiti sadržaju u oblaku putem AllShare Play, koji dopušta da sadržaj bude prenesen između tableta i drugih uređaja, kao i bilješke i uređivanje u stvarnom vremenu. Putem glasovnog poziva korisnici ga mogu koristiti kao zamjenski mobitel ili spontano uspostaviti pozive putem Google+ hangouts na kojima sudjeluje više osoba. Također sadrži WiFi Direct i već ugrađene društvene mreže idodatke poput ChatOn, Samsungove vlastite platforme za komunikacijske usluge.

Vezane vijesti

Tehnologijom do jednostavnijeg življenja

Tehnologijom do jednostavnijeg življenja

Prema novom Ketchumovom indeksu digitalnog življenja (Ketchum Digital Living Indeks), jednostavnost je ono što ljudi žele od pametnih telefona,… Više

Komentari

registracija
12/2/12

bruny, 15.02.12. 23:54

Želite da zaradite novac, ali ne želite ići na razgovore? Želite slobodu, ali Vam je potreban stabilan prihod? Želite ostati kući, a da Vam ne izostane zarada? Onda Vam je ovaj posao odgovarajući. Bez ulaganja novca, sa dnevno 3-4 sata rada možete zaraditi 50-200$ sedmično. Ako imate više vremena, onda i više. Šta Vam je potrebno: računar, internet, minimalno znanje rada na računaru, ostalo je već do Vas i Vašeg rada. Nije MLM. Za više informacija javite se na e-mail: brunoposao683@gmail.com


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika