15.02.2012. / 11:55

Autor: Nacional.hr

Linić: Treba li vas toliko na televiziji? Ne treba!

Linić je istaknuo kako se u javnoj upravi zapošljavalo 'neracionalno, neefikasno i kako su se stvarali viškovi', što je 'balast koji ne stvara nego troši novac'

Slavko LinićSlavko LinićTema sinoćnje HTV-ove emisije 'Otvoreno' bila je održivost prijedloga proračuna, financijska situacija u državi i ekonomske mjere koje će provesti vlada.

U emisiji su gostovali ministar financija Slavko Linić, bivši ministar financija Ivan Šuker i Ivan Lovrinović sa Zagrebačkog ekonomskog fakulteta. Voditelj 'Otvorenog' Mislav Togonal, pozivajući se na medijske napise, upitao je Linića hoće li oko 40 000 zaposlenih u javnim službama dobiti otkaz, što je sa sličnim najavama o otkazima u Hrvatskim željeznicama i hoće li se raskidati ugovori na određeno na koje je prijavljeno 24 119 ljudi.

"Evidentno je da će biti manje ljudi. Primjerice, oni koji su dosada bili na određeno vrijeme, bili su tamo zahvaljujući ljudima na određenim položajima koji su im to omogućavali pa imate da su neki i po četiri godine radili na određeno vrijeme", odgovorio je Linić dodavši kako se za 2 milijarde kune smanjuju troškovi u plaćama.

Linić je istaknuo kako se u javnoj upravi zapošljavalo 'neracionalno, neefikasno i kako su se stvarali viškovi', što je 'balast koji ne stvara nego troši novac'. Objašnjava kako 'Vlada ne želi nastavak te politike'. "Treba imati hrabrosti ovo napraviti. Mi kasnimo, a ako sada ne budemo hrabri imat ćemo velike neprilike", rekao je Linić

Na opasku voditelja koji ga je u jednom trenutku prozvao Mr. Stečaj, odgovorio je britko. "Treba li vas toliko na televiziji? Ne treba! Sigurno vas ne treba. Vi to dobro znate", jasan je bio ministar.

Vezane vijesti

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Predsjednik Hrvatskog društva ekonomista i bivši ministar gospodarstva, Ljubo Jurčić, izjavio je kako sadašnja Vlada ne poduzima prave mjere kako bi… Više

Komentari

registracija
1/3/11

Laudate, 15.02.12. 14:58

Bravo g. Linić.
Svi su za uvođenja reda kod susjeda, al' ne u svojoj kući.
Ako je pospremanje tada je za sve. I za novinare. Oni bi najradije bili u ulozi suca-promatrača koji komentira pospremanje s kojim on nema ništa.


registracija
27/11/11

Culex, 16.02.12. 21:17

Koliko ima zaposlenih na HTV-u sukladno evropskim standardima za javne televizije.nisam upoznat.Svakako da bi kod smanjenja broja zaposlenih,pored tog brojčanog uspoređivanja,bio i važan BDP.No,kao običan gledatelj(na žalost ,sve manje HTV-a) mogu primjetiti svakodnevno: 1.urušavanje tehničke pripreme informativnog programa.(koji put ..da pukneš od muke) 2.neusklađenost najava s programom. 3.neažuriranje programa( druge tv.kuće se više javljaju direktno) 4.kniževni jezik i pravopisna kultura zapostavljena. Da,i zato ste u pravu g.ministre. @ cijenjeni g. Laudate,možemo li biti do kraja principjelni i dozvoliti potrebu uvođenja reda npr.u Crkvi kao instituciji?Ima li ,uopće, neki protokol o tome? U dobroj vjeri,pozdrav.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika