15.02.2012. / 13:08

Autor: Totalsport

Liga prvaka: Pobjeda Barçe, Lyon slavio minimalno

Dva je prva gola za goste, u 41. i 55. minuti postigao Čileanac Alexis Sanchez, zabivši svoj prvi i drugi pogodak uopće u natjecanju

Alexis SanchezAlexis SanchezNogometaši Barcelone i Lyona pobjednički su okončali prve dvije utakmice osmine finala Lige prvaka. Barcelona je u Leverkusenu pobijedila Bayer 3-1, a Lyon na svom Gerlandu ciparski APOEL 1-0.

Trima lakim golovima postignutim zahvaljujući dodavanjima iza leđa previsoko postavljene posljednje linije obrane domaće momčadi Barcelona je u Leverkusenu praktički osigurala četvrtfinale natjecanja.

Dva je prva gola za goste, u 41. i 55. minuti postigao Čileanac Alexis Sanchez, zabivši svoj prvi i drugi pogodak uopće u natjecanju. Nastupio je u njemu treći put.

Za 1-0 krasno mu je asistirao Messi, dok je za 2-1 pogodio nakon asistencija Cesca Fabregasa zaobišavši pritom vratara Lena.

U međuvremenu je, u 52. minuti, na 1-1 u bekovskoj akciji izjednačio češki lijevi bočni branič Michal Kadlec. S desnog mu je krila, uspjevši sjajno ubaciti pored Erica Abidala, asistirao Vedran Ćorluka.

Hrvatski je nogometaš u svom trećem nastupu odigrao solidnu utakmicu. Preko njega nisu europski prvaci zabili niti jedan gol. Minutu nakon što je asistirao za gol zaradio je žuti karton. Zamijenjen je u prvoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena.

Na konačnih je 3-1 u 88. minuti rezultat postavio Lionel Messi nakon sjajne kombinacije s Danijem Alvesom. Prije je Argentinac, u 72. minuti, nakon prekrasnog solo-prodora po desnoj strani pogodio vratnicu, dok je osam minuta ranije s druge strane isto napravio Gonzalo Castro.

Messiju je ovo bio sedmi ovosezonski pogodak u Ligi prvaka u šestom nastupu. Svih je sedam zabio na gostovanjima. Podatak izgleda nestvarno s obzirom da je ove sezone u Primeri od 23 svoja gola na gostovanjima zabio jedan jedini. Sa sedam je golova inače trenutačno najbolji strijelac Lige prvaka.

Također je sjajni Argentinac od gola koji je 2009. godine zabio Manchester Unitedu u rimskom finalu Lige prvaka zabio nevjerojatnih 28 golova u 29 nastupa u Ligi prvaka.

Na koncu, golom za 3-1 na BayAreni u utorak je srušio rekord po broju golova postignutih isključivo u nokaut-fazi Lige prvaka. Zabio je 19. put te time preskočio Raula Gonzaleza i Andrija Ševčenka, s kojima je dosad bio izjednačen na 18 pogodaka.

Pogocima u Leverkusenu momčad Josepa Guardiole također je zabila najmanje jedan gol na 28 uzastopnih utakmica u Ligi prvaka. I to je rekord natjecanja.

U drugom srazu igranom u utorak Lyon je na Gerlandu pobijedio APOEL iz Nicosije 1-0 pogotkom 20-godišnjeg napaadača Alexandrea Lacazettea u 58. minuti. Zabio je mladi francuski reprezentativac nakon solo-prodora svoj peti pogodak u petom nastupu zaredom za momčad Remija Gardea.

Francuzi su dominirali terenom. Jedini su udarac prema golu gosti imali pred sam kraj utakmice kada je iz daljine lijevom nogom kvalitetno pucao Gustavo Manduca, no Hugo Lloris spremno je prebacio loptu preko grede. Ukupno su Ciprani samo pet puta ušli u kazneni prostor domaćih.

Domaćini su prema golu Ciprana pucali 18 puta. Na poluvremenu je omjer udaraca prema golu iznosio 13-0.

Dejan Lovren zbog ozljede nije bio u kadru domaćeg sastava.

Liga prvaka, osmina finala, prve utakmice:

Bayer - Barcelona 1-3 (Sanchez 41, 55, Messi 88 / Kadlec 52)

Lyon - APOEL 1-0 (Lacazette 58)

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika