15.02.2012. / 19:13

Autor: Hina

Kostelić: Nisam odustao od velikog Globusa

Najbolji svjetski skijaš Ivica Kostelić vratio se iz Basela, gdje je u klinici Bruderholz u ponedjeljak uspješno operirano desno koljeno, u Zagreb, te je odmah po slijetanju u zračnoj luci održao konferenciju za medije na kojoj je najavio svoj povratak utrkama Svjetskog kupa u Kranjskoj gori 10. ožujka, te je dodao kako još uvijek nije odustao od borbe za obranu velikog Kristalnog globusa iako će morati propustiti čak devet utrka.

Ivica KostelićIvica KostelićNajbolji svjetski skijaš Ivica Kostelić vratio se iz Basela, gdje je u klinici Bruderholz u ponedjeljak uspješno operirano desno koljeno, u Zagreb, te je odmah po slijetanju u zračnoj luci održao konferenciju za medije na kojoj je najavio svoj povratak utrkama Svjetskog kupa u Kranjskoj gori 10. ožujka, te je dodao kako još uvijek nije odustao od borbe za obranu velikog Kristalnog globusa iako će morati propustiti čak devet utrka.

Kosteliću je odstranjen komadić puknutog medijalnog meniska desnog koljena koji je stvarao bolove i onemogućavao punu ekstenziju koljena, a rehabilitaciju će pod nadzorom dr. Božidara Egića nastaviti u Daruvarskim toplicama.

"U prvih tjedan dana moram sačuvati mišić i ostati u dobroj fizičkoj kondijciji. Najrealnije je za očekivati da se vratim u Kranjskoj gori. Propuštanje idućih utrka je veliki gubitak, ali u slalomu još uvijek imam solidnu zalihu i ako budem u dobroj formi u Kranjskoj gori, mislim da je sve moguće. Najveći mi je motiv obrana Kristalnog globusa u slalomu, a kroz to se dolazi i do velikog Kristalnog globusa", rekao je Kostelić.

Kostelić je ozlijedio menisk desnog koljena tijekom spustaškog dijela nedjeljne super-kombinacije u Krasnajoj Poljani u kojoj je pobijedio i osvojio mali Kristalni globus u toj disciplini, te povećao vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Trenutačno je Kostelić vodeći u Svjetskom kupu sa 1043 boda, 70 više od drugog Švicarca Beata Feuza, te 218 od trećeg Austrijanca Marcela Hirschera. U redoslijedu slaloma Kostelić je vodeći sa 595 bodova, drugi je Hirscher sa 460, a treći Talijan Cristian Deville sa 370.

Zbog ove ozljede Kostelić će propustiti utrke veleslaloma i slaloma u Banskom ovoga vikenda, paralelni slalom u Moskvi u utorak, dva superveleslaloma i veleslalom u Crans-Montani sljedećeg vikenda, te dva superveleslaloma i spust u Kvitfjellu početkom ožujka.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika