16.02.2012. / 09:40

Autor: Dean Sinovčić

Berlinale, 7. dan: Soderbergh će pauzirati karijeru

„Tako vam je to kad se napijete s Mattom Damonom a onda mu izbrbljate ono što novinari ne bi smjeli saznati. Da, prestati ću režirati na neko vrijeme ali samo kako bih napunio baterije"

Gina CaranoGina CaranoKada Steven Soderbergh predstavlja svoj novi film, to je uvijek veliki događaj, kao što se u srijedu dogodilo u Berlinu kada je predstavio svoj posljednji film „Haywire". Zanimljiv je to film jer, kako je rekao Soderbergh na konferenciji za novinare u Berlinu, ne bi ga bilo da Gina Carano nije pristala glumiti u njemu. Ništa čudno, ali Gina Carano uopće nije glumica; ova 29-godišnja Teksašanka donedavno je bila MMA borac, ali se toliko dopala Soderberghu da joj je dao glavnu ulogu u svom filmu. Ona glumi agenticu u sumnjivoj agenciji koja je zadužena za prljave poslove te pokušava otkriti zašto razne osobe žele ubiti baš nju. Jednog od onih koji je žele ubiti glumi Michael Fassbender, fenomenalan glumac koji se u jednoj sceni pojavljuje gol u filmu „Shame" (nejasno je kako nije nominiran za Oscara za tu briljantnu ulogu) a kada je tu scenu vidio George Clooney, izjavio je kako bi Fassbender mogao igrati golf ruku svezanih iza leđa. Uz Carano i Fassbendera, u Berlin je stigao i treći glumac iz filma, Antonio Banderas. No, Soderbergh je bio najveća zvijezda jer je ponovno bio upitan je li istina da uskoro napušta režiju i filmski biznis jer mu je dosta svega. Iskreno je odgovorio. „Tako vam je to kad se napijete s Mattom Damonom a onda mu izbrbljate ono što novinari ne bi smjeli saznati. Da, prestati ću režirati na neko vrijeme ali samo kako bih napunio baterije. Međutim, ja sam to već rekao u jednom intervjuu pa to nikome nije bilo bitno. A onda Matt Damon to isto kaže u svom intervjuu, nakon čega svi polude za tom informacijom". Uglavnom, Soderbergh kaže da snima film za filmom i ni sam ne zna u kojem će trenutku odlučiti odmoriti se na neko vrijeme.

Jaka žena

S druge strane, Fassbender je morao objašnjavati kako mu je bilo snimati scene u kojima mlati ženu, odnosno Ginu Carano, na što je odgovorio kako mu se ostvario san, a to je rad sa Sodenberghom, pa mu je onda bilo manje bitno to što mora mlatiti ženu. „Ona se tuče bolje od mnogih muškaraca. Mislim da bi me, u nekim drugim okolnostima, ona pretukla", komentirao je Fassbender. Carano je u većem dijelu konferencije za novinare šutjela, očigledno fascinirana filmskim festivalom, dok je Banderas svoj uspjeh u Holywoodu pravdao slučajnošću, 'nikada nije namjeravao trajno se preseliti u Ameriku', ali veza i brak s Melanie Griffith bili su presudni da se preseli u Ameriku i postane glumac u američkim filmovima na duže vrijeme.

Svi vole Nemanju

Odmah nakon njih na konferenciju za novinare došla je 45-godišnja Salma Hayek koju slobodno možemo proglasiti najboljim MILF-om među glumicama u Berlinu. Došla je zbog uloge u novom filmu španjolskog reditelja Alexa de la Iglesije „La Crispa de la Vida" a kako bi uskoro trebala početi snimati film „Pancho Villa i žena sa šest prstiju" koji će režirati Emir Kusturica, tako je srpskoj novinarki Sandri Perović na intervjuu rekla „Poručite Emir Kusturici da ga volim", pri čemu je, opisuje Perović, bila vidno uzbuđena.

Erin Brokovich

U Berlin je došla i Erin Brokovich, žena po kojoj je snimljen istoimeni film s Juliom Roberts u glavnoj ulozi (upravo je Soderbergh režirao taj film) kako bi promovirala svoj novi dokumentarac „Last Call on Oasis" o problemima s vodom u Americi ali i šire, od toga da pitke vode nedostaje, do toga da je u mnogim dijelovima onečišćena i uzrokuje teške bolesti. Na intervjuu koji smo vodili za Nacional pokazala se vrlo brzom na jeziku, nije ni čudo da je napravila onakvu poslovnu karijeru u Americi.

Vezane vijesti

Berlinale, 6. dan: 'Margaret Thatcher je bila feministica'

Berlinale, 6. dan: 'Margaret Thatcher je bila feministica'

Meryl Streep (62), osim što je najveći favorit za osvajanje Oscara za ulogu Margaret Thatcher u filmu „The Iron Lady", u utorak je u Berlinu dobila i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika