16.02.2012. / 17:24

Autor: Naciona List

Naciona list: Vladina odluka diskriminira nepravomoćno neosuđene!

"Bajićevi svjedoci" smatraju kako ih se diskriminira današnjom Vladinom odlukom, budući da niti jedan od članova ove udruge u dosadašnjoj biografiji nije stekao općenitu kvalifikaciju 'nepravomoćno osuđenog', a nekmoli da je nepravomoćno osuđen za konkretno počinjenje štete državnoj kompaniji u čijem bi nadzornom odboru volio raditi. Oni su, naime, i dalje čisti pred zakonom

A što je s onima koji nisu osuđeni? Gnjevni član udruge neosuđenih; (Photomontage: Chees)A što je s onima koji nisu osuđeni? Gnjevni član udruge neosuđenih; (Photomontage: Chees)Udruga neosuđenih građana 'Bajićevi svjedoci' oštro je osudila današnju odluku hrvatske Vlade, prema kojoj se na radno mjesto u nadzornim i upravnim odborima državnih kompanija mogu prijaviti nepravomoćno osuđeni kriminalci, dok je zabranjeno prijavljivanje jedino pravomoćno osuđenima zbog štete počinjene tom konkretnom trgovačkom društvu ili njegovim vjerovnicima.

Bajićevi svjedoci smatraju kako ih se na taj način izravno diskriminira, budući da niti jedan od članova ove udruge u dosadašnjoj biografiji nije stekao općenitu kvalifikaciju 'nepravomoćno osuđenog', a nekmoli da je nepravomoćno osuđen za konkretno počinjenje štete državnoj kompaniji u čijem bi nadzornom ili upravnom odboru volio raditi. Oni su, naime, i dalje čisti pred zakonom, zbog čega smatraju kako nema šanse da je potez Milanovićeve vlade o mogućnosti zapošljavanja nepravomoćnih kriminalaca plod puke slučajnosti.

"Milanovićeva odluka je dodatno skandalozna ako je poznato da su brojni članovi ove udruge iskusni i prekaljeni profesionalci, koji baštine višegodišnje iskustvo poslovanja s državnim kompanijama. No, zbog činjenice da dosad nisu nepravomoćno osuđeni, oni sada nemaju nikakve šanse da apliciraju za ove odgovorne poslovne pozicije", ističu Bajićevi svjedoci, izražavajući sumnju da će većina njihovih članova ikada ispunjavati zahtjeve koje je od današnjeg dana pred njih stavila Vlada Zorana Milanovića.

"Jer, sumnjamo da će naši članovi ikada biti osuđeni, pa i nepravomoćno", stoji na kraju priopćenja udruge hrvatskih neosuđenika, čiji su članovi, između ostalih, Ivo Sanader, Josip Protega, Ivan Mravak, Ratko Maček, Mladen Barišić, Darko Marinac, Zdravko Šestak, Drago Tadić, Vinko Mladineo, Slaven Žužul, i još mnogi, mnogi drugi.

Udruga Pčelica, koja okuplja nepravomoćno osuđene ubojice, reketare, silovatelje, dilere i hohštaplere svake vrste, a kojima današnji potez Milanovićeve Vlade ponajviše ide na ruku, također su odaslali javno priopćenje, u kojem poručuju 'Bajićevim svjedocima' da ne seru jer da će ih u suprotnom papiti mrak.

Vezane vijesti

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Na osječkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje u takozvanom "slučaju selodjeb" u kojem se predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka sumnjiči da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.