17.02.2012. / 12:07

Autor: Totalsport

Krišto osvojio juniorsko srebro

Sanja Čusto (393 kruga), Valentina Gustin (392) i Lucija Mareković (391) gađale su ujednačeno što im je donijelo plasman na sedmo mjesto u ekipnoj konkurenciji

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaVeć prvoga dana Europskog prvenstva u streljaštvu hrvatski su natjecatelji ostvarili uspjeh. Točnije, Ante Krišto je zračnim pištoljem došao do srebrne medalje u juniorskoj konkurenciji.

Prva je to odlična vijest koja je došla iz finskog Vierumäkija. Već je u kvalifikacijskim borbama Krišto naznačio da bi se mogao boriti za jednu od medalja, jer je ostvario drugi rezultat. Inače, sva trojica provplasiranih su pogodila po 576 krugova. Ante je dugo bio u probnoj seriji na kojoj se zadržao gotovo 45 minuta. Ulaz u meč je bio dobar, ali kako je vrijeme odmicalo morao je ubrzavati, a posebno u posljednoj seriji kada mu je ostalo samo osam minuta do kraja, pa je tako i ta serija bila najslabija.

Izuzetno uzbudljivo finale juniora donijelo je - medalju. Ante Krišto pokazao je da mu niti nedolazak pištolja na vrijeme ne znači previše. Iako bez službenog treninga odradio je finale izvanredno, pa niti zadnji lošiji hitac nije mogao pokvariti izuzetno veselo raspoloženje u reprezentaciji.

U drugom nastupu hrvatskih strijelaca na liniju su izašle juniorke u gađanju zračnom puškom. Sanja Čusto (393 kruga), Valentina Gustin (392) i Lucija Mareković (391) gađale su ujednačeno što im je donijelo plasman na sedmo mjesto u ekipnoj konkurenciji.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika