17.02.2012. / 20:00

Autor: Hina

Policija zaplijenila 6 bilijuna lažnih američkih obveznica

Talijanska policija u petak je objavila da je zaplijenila oko 6 bilijuna lažnih američkih obveznica u Švicarskoj i izdala uhidbene naloge za osam osoba pod optužbom za međunarodnu prijevaru i druge financijske prekršaje.

Talijanska policija otkrila je krivotvorene obvezniceTalijanska policija otkrila je krivotvorene obvezniceTalijanska policija u petak je objavila da je zaplijenila oko 6 bilijuna lažnih američkih obveznica u Švicarskoj i izdala uhidbene naloge za osam osoba pod optužbom za međunarodnu prijevaru i druge financijske prekršaje.

Operaciju, koju su koordinirali tužitelji iz talijanskog grada Potenze, izvele su talijanske i švicarske vlasti nakog istrage koja je trajala godinu dana, rekao je talijanski policijski izvor.

Lažne obveznice u iznosu većem od trećine američkog državnog duga zaplijenjene su u siječnju iz švicarskog povjereničkog društva, gdje su se čuvale u trima velikim kovčezima.

Osam osumnjičenih optuženo je za krivotvorenje obveznica i kreditnih kartica i zelenaštvo u talijanskim regijama Lombardiji, Pijemontu, Laziju i Basilicati, priopćila je policija.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika