19.02.2012. / 13:19

Autor: Hina

Novi prosvjedi u Damasku, pet mrtvih u Siriji

"Očekujemo velike prosvjede" u Damasku, kazao je Dib al-Dimaški, član Sirijskog revolucionarnog vijeća, dodajući da su "snage sigurnosti masovno raspoređene oko grada"

IlustracijaIlustracijaSirijski ustanici očekuju nove prosvjede u Damasku u nedjelju, koja je proglašena danom građanske neposlušnosti, dan pošto su u gradu prosvjedovali deseci tisuća ljudi.

"Očekujemo velike prosvjede" u Damasku, kazao je Dib al-Dimaški, član Sirijskog revolucionarnog vijeća, dodajući da su "snage sigurnosti masovno raspoređene oko grada".

U subotu je između "15.000 i 20.000 osoba" po Sirijskom opservatoriju za ljudska prava sudjelovalo na pogrebu četvorice prosvjednika koje su prethodnog dana ubile postrojbe režima u četvrti Maze, što su prvi prosvjednici ubijeni u središtu glavnog grada.

Tijekom pogreba peti prosvjednik je stradao kad su postrojbe pucale na sudionike pogrebne svečanosti koja se pretvorila u proturežimski prosvjed.

Drugdje u zemlji još je pet osoba ubijeno u subotu nasilnom kršenju prosvjeda, javlja Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Prodemokratski militanti pozvali su na građanski neposluh u nedjelju u glavnom gradu na svojoj stranici Facebooka "Sirijska revolucija 2011.".

Vezane vijesti

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

Pentagon je obavijestio Kongres o planovima nabavke dodatnih helikoptera za Afganistan od Rosoboronexporta, ruske tvrtke koju neki američki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika