20.02.2012. / 12:03

Autor: Nacional.hr

Konzum uz trgovačke centre otvara benzinske postaje

"Sve Konzumove benzinske postaje gradit će se kao novi samostojeći objekti na parkiralištima Super Konzuma, a radit će na principu samousluge i bit će potpuno automatizirane", izjavila je voditeljica odnosa s javnošću

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaPočetkom ožujka uz Super Konzum u Vukovarskoj ulici u Zagrebu otvara se benzinska postaja, piše Večernji list.

Iz Konzuma su potvrdili da će do lipnja ove godine otvoriti još nekoliko benzinskih crpki uz svoje trgovačke centre.

"To je dugoročan projekt pa je teško govoriti o konkretnim brojkama. Sve Konzumove benzinske postaje gradit će se kao novi samostojeći objekti na parkiralištima Super Konzuma, a radit će na principu samousluge i bit će potpuno automatizirane", izjavila je voditeljica odnosa s javnošću Konzuma, Ana Mitrović, dodavši kako se u razvoju naftnog biznisa nisu ograničili na jednoga nego na više partnera o kojima još ne bi govorili.

Trend otvaranja benzinskih postaja uz supermarkete pokrenut je u SAD-u i proširio se na Europu. Supermarketi u Britaniji su počeli prodavati benzin još 70-ih godina prošloga stoljeća. Te benzinske postaje brzo su se našle među najprofitabilnijima u biznisu. Britanski supermarketi su na taj način preuzeli više od 15 posto tržišta goriva. Procjenjuje se kako će svaka od postaji Ivicu Todorića koštati najmanje milijun eura

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

registracija
24/7/11

mrvek, 20.02.12. 14:08

Kada njegov benzin bude u opticaju to će biti veselo. Ako bude kao njegova tunjevina onda smo ga najebali. Možda i bude jeftinije gorivo ali će biti puno vode ili nečega sličnoga. Tko voli neka izvoli.


registracija
22/6/10

Konstantinos, 20.02.12. 14:30

Pa nisam siguran da bi si agrokor dozvolio da ude na ovo trziste naftnih derivata losom kvalitetom jer bi to imalo utjecaja na opcu sliku i misljnje o kvaliteti Todoricevog brenda kao takvog. Konkurencija kao takva ne bi trebala biti problem ako ona donosi koristi potrosacima!


registracija
4/1/12

grgagrga, 20.02.12. 17:02

konstantinos-jesi ti iz marketinga agrokora


registracija
26/1/08

Rampa, 20.02.12. 17:49

K plus dizeli i benzini????
To će tek biti kilava auta!!!!


registracija
31/1/10

STTony, 20.02.12. 18:05

Neka otvori, zašto ne.

To će stvoriti konkurentski pritisak na druge naftne firme pa će koristi imati i oni koji ne budu točili u Konzuma kao npr. ja.


registracija
26/1/08

Rampa, 21.02.12. 08:23

@STTony

Ne budi naivan čovječe!

Na HR tržištu imaš INU, Tifon, Petrol, OMW, Lukoil i svo mnoštvo privatnih crpki, pa da li si i na jednoj crpki naišao i za lipu jeftinije gorivo nego u konkurencije?

Sve je to dogovorni kartel, zar misliš da Todorić neće u istu vreću sa njima?

U Njemačkoj je na svakoj, ali baš na svakoj crpki drukčija cijena goriva, jer se svi oni bore za svoje mjesto na tržištu i za kupce, ali tamo postoji tržište, a ovdje samo kartel i monopol!!


registracija
31/1/10

STTony, 21.02.12. 13:39

Što više konkurenata to veća stiska na tržištu i manja mogućnost dogovora.

Ne vidim što je naivno u tome da dozivam još jednog konkurenta na tržištu.


registracija
26/1/08

Rampa, 21.02.12. 15:16

A gdje to vidiš stisku kad svi imaju iste cijene u lipu!

I da ih se pojavi još 100 "konkurenata" cijene će i dalje biti kod svih u lipu iste, jer se svi međusobno dogovaraju i nitko nikome ne skače u novčanik!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika