20.02.2012. / 12:53

Autor: Nacional.hr

SSSH od Vlade traži smanjenje trošarina na benzin za 10 posto

"Na taj bi se način smanjio posljedični pritisak na povećanje svih ostalih cijena, prije svega cijena prijevoza roba i putnika, odnosno ublažio siguran pad standarda građana uzrokovan već odobrenim povećanjem stope PDV-a s 23 na 25 posto", ističu u SSSH

Zoran Milanović i vladaZoran Milanović i vladaSavez samostalnih sindikata Hrvatske poslao je apel hrvatskoj vladi povodom najnovijeg povećanja cijene goriva. SSSH traži od Vlade da smanji trošarine na benzin za 10 posto.

"Na taj bi se način smanjio posljedični pritisak na povećanje svih ostalih cijena, prije svega cijena prijevoza roba i putnika, odnosno ublažio siguran pad standarda građana uzrokovan već odobrenim povećanjem stope PDV-a s 23 na 25 posto", ističu u SSSH.

Naglašavaju kako bi daljnje divljanje cijena goriva neminovno dovelo do prekoračenja predviđene stope inflacije od 2,4 posto za cijelu 2012. godinu.

Podsjetimo, najavljeno je povećanje cijena naftnih derivata za u prosjeku 20 lipa, čime će cijena eurosuper 100 prijeći 11 kuna, a eurodizela približiti se razini do 10 kuna.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika