20.02.2012. / 12:25

Autor: Totalsport

Medveščaku prva protiv Znojma

U drugoj trećini Medveščak je i dalje bio dominantnija momčad, a povećanje vodstva došlo je u 28. minuti kada je Joel Prpić presjekao dodavanje braniča Znojma, te bekhendom zabio svoj 9. gol sezone

Igrači KHL MedveščakaIgrači KHL MedveščakaHokejaši na ledu zagrebačkog Medveščaka poveli su s 1-0 u seriji na četiri utakmice protiv češkog Znojma u prvom krugu doigravanja EBEL lige. U Domu sportova "medvjedi" su slavili s 3-1.

Na startu četvrtfinalnog dijela doigravanja u EBEL ligi Medveščak je furiozno otvorio susret s Orlima iz Znojma i već nakon minute i 16 sekundi poveo pogotkom kapetana Alana Letanga nakon akcije Banhama i Waugha. Veliko slavlje i užarena atmosfera ponijeli su hokejaše jedne i druge momčadi, pa je u dva navrata dolazilo do manjih fizičkih obračuna, no suci su to sve rješavali isključenjima bez potrebe za težim sankcijama.

U drugoj trećini Medveščak je i dalje bio dominantnija momčad, a povećanje vodstva došlo je u 28. minuti kada je Joel Prpić presjekao dodavanje braniča Znojma, te bekhendom zabio svoj 9. gol sezone.

Mala nesigurnost "medvjede" je koštala na početku posljednje dionice kada su gosti preko Jana Sede u 53. minuti smanjili na 2-1, no onda je još jednom na scenu stupio izrazito raspoloženi Prpić. U prethodnih 35 utakmica ove sezone Joel se u strijelce upisao osam puta, a večeras je s dva gola donio pobjedu svojoj momčadi. Nakon akcije Pokuloka i Banhama, Prpić je poentirao nešto manje od pet minuta prije kraja, za konačnih 3-1.

U ostalim utakmicama Alba je možda i malo neočekivano deklasirala ljubljansku Olimpiju sa 7-2, dok je Red Bull u Salzburgu nadigrao Klagenfurt 5-3.

Za iznenađenje su se pobrinuli hokejaši Vienne koji su na gostovanju bili bolji od Linza s 4-3 nakon produžetka, a pobjednički pogodak djelo je Dana Bjornliea dvije i pol minute u produžetku. Podsjetimo, u doigravanje je Linz krenuo s prve, a Vienna s posljednje, osme pozicije na ljestvici.

EBEL liga, doigravanje:

Medveščak - Znojmo 3-1 (1-0)

Alba - Olimpija 7-2 (1-0)

Red Bull Salzburg - Klagenfurt 5-3 (1-0)

Linz - Vienna 3-4, nakon produžetka (0-1)

Vezane vijesti

Anthony Yelovich potpisao za Medveščak

Anthony Yelovich potpisao za Medveščak

KHL Medveščak Zagreb nastavlja s popunjavanjem rostera za iduću sezonu. Napadačima Alexu Leavittu, Nathanu Perkovichu, Curtisu Fraseru i Adamu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika