20.02.2012. / 13:57

Autor: Nacional.hr

Gredelju izvozni poslovi u vrijednosti 34 milijuna kuna

Unatoč padu narudžbi tijekom 2011. godine sukladno gospodarskoj situaciji, očekujemo da će poslovni rezultat Gredelja za prošlu poslovnu godinu biti pozitivan, naravno uz problem nelikvidnosti koja je vrlo aktualna

Ivan TolićIvan TolićTijekom prošlog tjedna TŽV Gredelj je ugovorio nekoliko značajnih izvoznih poslova u ukupnoj vrijednosti od gotovo 34 milijuna kuna. Poslovi su ugovoreni sa Željezničkim prevozom Crne Gore AD, zatim s Elektroprivredom Bosne i Hercegovine i s američkom tvrtkom Electro-Motive Diesel, Inc - EMD.

Za Željeznički prevoz Crne Gore TŽV Gredelj će tako izvršiti popravak i modernizaciju dva elektromotorna vlaka uz značajno podizanje standarda i sigurnosti prijevoza putnika, kao i mali popravak jedanaest putničkih vagona različitih serija čija je ukupna vrijednost radova 15 milijuna kuna.

Ugovoreni poslovi na jedanaest putničkih vagona bit će dovršeni kroz mjesec dana od dana ulaska u pogone TŽV Gredelj, a završetak radova na dva elektromotorna vlaka planiran je kroz četiri mjeseca.

Ovi poslovi su rezultat provedenih postupaka međunarodnih natječaja na kojima je TŽV Gredelj odabran kao najpovoljniji ponuđač.

Za Elektroprivredu Bosne i Hercegovine TŽV Gredelj će izraditi četrdeset postolja za teretne vagone čija je ukupna vrijednost radova 5 milijuna kuna.

Za tvrtku Electro-Motive Diesel - EMD koja je u vlasništvu američke tvrtke Progress Rail Manufactoring Corporation (podružnica kompanije Caterpillar Inc), TŽV Gredelj će izraditi 88 okvira postolja za lokomotive čija je ukupna vrijednost radova 14 milijuna kuna. Potrebno je naglasiti da je ovaj posao prvi konkretan plod nedavno potpisanog sporazuma o zajedničkom razvoju i promociji sa spomenutom američkom tvrtkom, a u Gredelju se nadaju i daljnjoj uspješnoj suradnji s EMD-om.

„Iznimno sam zadovoljan ugovaranjem ovih inozemnih poslova koje u današnjim teškim vremenima smatram izuzetno bitnim za daljnji razvoj naše tvrtke, jer dokazuju i potvrđuju našu kvalitetu i konkurentnost na zahtjevnom inozemnom tržištu. Unatoč padu narudžbi tijekom 2011. godine sukladno gospodarskoj situaciji, očekujemo da će poslovni rezultat Gredelja za prošlu poslovnu godinu biti pozitivan, naravno uz problem nelikvidnosti koja je vrlo aktualna. Uskoro očekujemo i druge značajne projekte na području rekonstrukcije i modernizacije lokomotiva kao i vagona i vlakova. Ovom bih prilikom želio naglasiti da sam veoma ponosan na izvoz naših proizvoda koji danas voze diljem Afrike, Azije, Amerike, Europe i drugih zemalja" - istaknuo je predsjednik Uprave TŽV Gredelj, mr.sc. Ivan Tolić.

Vezane vijesti

Gredeljeve lokomotive idu u Maroko

Gredeljeve lokomotive idu u Maroko

Direktor Tvornice željezničkih vozila Gredelj Krešimir Kranjčec, potpredsjednik za internacionalne poslove Will Burrows i potpredsjednik za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika