20.02.2012. / 15:22

Autor: Hina

Karamarko: Ne znam tko je financirao Mesićevu kampanju

Tomislav Karamarko, koji je bio na čelu prve predsjedničke kampanje Stjepana Mesića, izjavio je danas na zagrebačkom Općinskom sudu kako ne zna tko je financirao Mesićevu kampanju jer je taj dio posla vodila financijska šefica kampanje Štefanija Balog dok se on bavio političkim dijelom.

Tomislav KaramarkoTomislav KaramarkoTomislav Karamarko, koji je bio na čelu prve predsjedničke kampanje Stjepana Mesića, izjavio je danas na zagrebačkom Općinskom sudu kako ne zna tko je financirao Mesićevu kampanju jer je taj dio posla vodila financijska šefica kampanje Štefanija Balog dok se on bavio političkim dijelom.

Svjedočeći na suđenju politologu Darku Petričiću, kojega je Mesić tužio za klevetu zbog izjave da je njegovu kampanju financirala albanska mafija, Karamarko je rekao kako ne zna koji su pojedinci financirali kampanju 2000., no ocijenio je apsurdnom Petričićevu tvrdnju po kojoj je oko Mesića bila "velika koncentracija Albanaca", među kojima i neki povezani s kriminalom.

"Ja ovdje ne branim Mesića niti ikoga, nego samo iznosim istinu, no otkuda vam takve apsurdne tvrdnje i pretpostavke", upitao je Karamarko Petričića koji bi na idućem ročištu 6. ožujka trebao iznijeti svoju obranu i završne riječi, nakon čega se očekuje nepravomoćna presuda suca Zorislava Kaleba.

Karamarko je rekao kako se u Mesićevoj kampanji bavio politikom, a ne financijama pa zato, među ostalim, ne zna tko su bili sponzori ni tko je Mesiću posudio automobile za kampanju i načinio popis uzvanika pozvanih na proslavu pobjede 2000. u Novinarskom domu.

Ustvrdio je kako mu nije poznato s kojim se Albancima Mesić sastajao u Uredu predsjednika ni kojima je pomogao da dobiju hrvatsko državljanstvo. Objasnio je da je na čelu tog ureda bio samo 15-ak dana jer je imenovan predstojnikom Ureda za nacionalnu sigurnost (UNS).

Na Petričićevo pitanje zašto je bivši hrvatski predsjednik proglašen počasnim građaninom Kosova odgovorio je kako je to vjerojatno zato što se Mesić zauzimao za neovisnost Kosova.

Karamarku nije poznato je li njegova bivša tvrtka financirala drugu Mesićevu predsjedničku kampanju.

Bivšeg šefa Mesićeve prve predsjedničke kampanje i donedavnog ministra unutarnjih poslova iživciralo je Petričićevo pitanje o tome je li radio u Udbi, tajnoj policiji bivše Jugoslavije.

"Ma dajte, molim Vas. Nemojte se baviti izmišljotinama. Ja sam od 1982. kao student ostao bez putovnice zbog kleronacionalizma", rekao se Karamarko tuženom politologu koji se na sudu brani sam, bez odvjetnika.

Sudac je, pak, rekao kako zna da je to za Petričića "pozornica za javnost", no pozvao ga je da se suzdrži od nebitnih pitanja jer je ipak na sudu.

Mesić je Petričića tužio krajem 2009. zbog izjava u medijima po kojima je on "eksponent albanske mafije" koja mu je financirala predizbornu kampanju te da je jedan od troje najbogatijih ljudi u Hrvatskoj.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
21/2/11

skyway, 20.02.12. 15:55

Darko Petricic je budaletina koji svojim lazima i insinuacijama zeli skrenuti pozornost javnosti, a zasto je tako, - pa tako nam je nasa nakaradna demokracija dala!


registracija
28/4/10

Zvonko, 20.02.12. 17:43

Koji su ovo banditi? Pa neće valjda Karamarko udarati po svom puncu! Sve je to mafija na čijem se čelu nalazi Mesić!

Svojevremeno su se Sanader i Mesić častili slanjem uskoka jedan drugom! Situacija pokazuje tko je najveći mafijaš u državi budući je onaj drugi na optuženičkoj klupi dok ovog uskok ni na obavijesni razgovor ne smije pozvati. A nema zakona kojeg nije kršio....


registracija
26/11/09

CH2710, 20.02.12. 18:14

Karamarko i istina...?!


registracija
26/10/11

iznogud, 20.02.12. 20:08

Petričić baš i nije dobre glave


registracija
7/9/07

Vinogradar, 20.02.12. 21:11

Iako je u kampanji stalno bio uz Mesića,
Karamarko
na pitanja u sudu odgovara
da ništa ne zna i financiranju (nije ga zanimalo,kaj ne?!)
da mu nije poznato s kojim se sponzorima, kojim Albancima sastajao,
da li je njegova bivša tvrtka dala lovu Mesiću...
S druge strane
voli isticati da je radio i vodio tajne službe,
usporedio se čak s Putinom, Genscherom i drugim političarima, šefovima tajnih službi.
Agent Karamarko
ništa ne zna,
s ničim nije upoznat!
Hahahahahahaha


registracija
18/9/10

Brobi, 20.02.12. 22:51

Nadam se da ce HDZ-ovci imati mozga kada budu birali novog predsjednika. Ovaj je bio u Mesicevoj predsjednickoj kampanji dobro znajuci za pokusaj Mecicevog i Manolicevog drzavnog udara 94 godine izuzetno kriticne godine za HR prezivljavanje. Njega ne zanima HR boljitak vec se samo brine za vlastitu guzicu. To je od Mesica nucio pa i ako treba pjevati ustaske pjesme bude ih pjevao.Nije zbog hrvata i osjecaja bio Blajburgu vec zbog dobivanja politickih bodova na desnici koje sutra bude izdao kao i Sanader cim se dokopa vlasti.


registracija
11/1/10

fluid, 20.02.12. 22:59

Pa gdje su ti tvoji profesionalci i stručnjaci iz službe,sa kojima si se toliko hvalio?Nezna ?Ajde ne laži više.Sve znaš a to što ne želiš znati ,samo je predstava za javnost.Tvoj je problem što ni tebi ni Mesiću,kao ni ikome iz vlasti bivše i sadašnje,malo tko još išta vjeruje.Uskoro nećete imati legitimiteta u Hrvatskoj ni u javni WC otići bez narukvica za elektronsko praćenje.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika