21.02.2012. / 12:13

Autor: Totalsport

Benfica doživjela prvi ovosezonski poraz

Ovoj pobjedi Guimaresa možda se najviše obradovao Porto koji sada umjesto velikih pet, zaostaje svega dva boda za najvećim rivalom u borbi za naslov, te mu za 11 dana slijedi izravni obračun s Benficom u Lisabonu

Nogometaši BenficeNogometaši BenficeLider portugalske nogometne lige, Benfica, doživio je prvi poraz sezone u domaćem prvenstvu. Nakon 18 utakmica bez poraza bolji od momčadi iz Lisabona bio je Guimares s minimalnih 1-0.

Nakon što su u prvih 18 utakmica Primeire upisali 15 pobjeda i tri remija, stigao je i prvi poraz za nogometaše Benfice. Ako računamo i prošlu sezonu, Benfica je poražena nakon 22 susreta, a posljednja momčad, prije Guimaresa, koja je uspjela savladati lisabonski sastav bila je Naval u 26. kolu prošle sezone (2-1).

Pogodak vrijedan tri boda za Guimares postigao je Marcelo Toscano u 37. minuti prvog dijela.

I dok je Benfici prekinuta njena serija, Guimares je produžio svoju. Naime, svaki puta kada bi ove sezone povela na svom travnjaku momčad trenera Ruija Vitorija ne bi izgubila utakmicu.

Ovoj pobjedi Guimaresa možda se najviše obradovao Porto koji sada umjesto velikih pet, zaostaje svega dva boda za najvećim rivalom u borbi za naslov, te mu za 11 dana slijedi izravni obračun s Benficom u Lisabonu.


Primeira, 19. kolo:

Guimares - Benfica 1-0 (Toscano 37)

Redoslijed: 1. Benfica 48, 2. Porto 46, 3. Braga 43, 4. Sporting Lisabon 35...

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika