21.02.2012. / 12:49

Autor: Hina

Strauss-Kahn priveden zbog istrage o prostituciji

Francuska policija u Lilleu privela je u utorak na ispitivanje bivšeg prvog čovjeka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominiquea Strauss-Kahna zbog sumnje da je znao da su na zabavama na kojima je nazočio sudjelovale prostitutke plaćene korporativnim novcem.

Dominique Strauss-KahnDominique Strauss-KahnFrancuska policija u Lilleu privela je u utorak na ispitivanje bivšeg prvog čovjeka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominiquea Strauss-Kahna zbog sumnje da je znao da su na zabavama na kojima je nazočio sudjelovale prostitutke plaćene korporativnim novcem.

Strauss-Kahn može biti zadržan u pritvoru najviše 48 sati, nakon čega se protiv njega može pokrenuti i službena istraga vezana uz zloupotrebu korporacijskog novca. Istražitelji, naime, pokušavaju otkriti jesu li francuski direktori i predsjednici kompanija korporativni novac trošili za financiranje seks zabava s prostitutkama.

Istraga je usmjerena na lanac prostitucije za klijente luksuznog hotela Carlton. Policija nastoji utvrditi je li Strauss-Kahn znao da su žene na tim zabavama na koje je odlazio u Parizu i Washingtonu bile prostitutke.

U okviru ovog slučaja, policija je već uhitila osmero ljudi, uključujući dvoje poslovnjaka iz Lillea bliskih Strauss-Kahnu i policijskog načelnika. Strauss-Kahn je morao napustiti položaj u MMF-e nakon što ga je prošlog svibnja sobarica u hotelu u New Yorku optužila za pokušaj silovanja. Optužnica je poslije povučena, a njujorška sobarica je nastavila građansku parnicu u kojoj traži odštetu.

Vezane vijesti

Međunarodni monetarni fond dolazi u Hrvatsku

Međunarodni monetarni fond dolazi u Hrvatsku

Zvati Međunarodni monetarni fond ili ne, pitanje je koje se opet aktualizira u stručnoj javnosti. Do danas od početka krize svakih nekoliko mjeseci… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika