21.02.2012. / 15:18

Autor: Nacional.hr

Andrew Grams i Andrej Gavrilov u ciklusu "Točka - tačka - pika"

Zagrebačka filharmonija vođena dirigentskim (čarobnim) štapićem Andrewa Gramsa i praćena ruskim klavirskim virtuozom Andrejem Gavrilovom pokušat će rasplamsati emocije publike i romantičnu stranu čak i onih koji tvrdoglavo tvrde da je - nemaju

Andrej GavrilovAndrej GavrilovU petak 24.02. očekuje nas drugi koncert u Regionalnom ciklusu Točka-Tačka-Pika. Posljednji koncert u kratkoj, ali događanjima bogatoj veljači Zagrebačka je filharmonija odlučila obilježiti na veljači svojstven način - 100% romantično! Zagrebačka filharmonija vođena dirigentskim (čarobnim) štapićem Andrewa Gramsa i praćena ruskim klavirskim virtuozom Andrejem Gavrilovom pokušat će rasplamsati emocije publike i romantičnu stranu čak i onih koji tvrdoglavo tvrde da je - nemaju.

Andrew Grams jedan je od najperspektivnijih i najtalentiranijih američkih mladih dirigenata koji je zabilježio niz nastupa s mnogim svjetski priznatim orkestrima, uključujući Clevelandski orkestar, simfoničare Chicaga i Detroita te Nacionalni simfonijski orkestar iz Washingtona.

U sezoni 2010./2011. održao je značajan debi sa Simfonijskim orkestrom BBC-a u Londonu, kao i prve nastupe uz Filharmoničare Nizozemskog radija i Beethovenhalle-orkestar iz Bonna. Na međunarodnoj sceni vodio je Montrealski simfonijski orkestar, Simonijski orkestar Melbournea, Orkestar svete Cecilije iz Rima, Residentie-orkestar iz Den Haaga i mnoge druge.
Tako mlad, a već tako iskusan, predstavit će se ovog petka i zagrebačkoj publici.

Ruski virtuoz Andrej Gavrilov Londonski debi ostvario je u Royal Festival Hallu 1976. s Paavom Berglundom i Simfonijskim orkestrom Bournemoutha. Godine 1978. nastupao je s Berlinskom filharmonijom na velikoj europskoj turneji koja je obuhvatila 30 koncerata. Do 1980. već je nastupao u svim vodećim svjetskim kulturnim centrima.

Nakon zvjezdanih uspjeha sredinom 1990.-ih u potpunosti napustio karijeru pijanista, te se početkom novog milenija trijumfalno vratio na međunarodnu scenu, a Drugim koncertom Camillea Saint-Saënsa potvrdit će da je - jači nego ikad.

Vezane vijesti

Sjajan završetak veličanstvene sezone

Sjajan završetak veličanstvene sezone

U srijedu 6.6. Zagrebačka filharmonija zaključuje 140. jubilarnu sezonu i za tuprigodu u Bijelom ciklusu "Eter" priprema veliku svečanost glazbe.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika