21.02.2012. / 17:57

Autor: Hina

Džuboks ga stajao prijave za tri kaznena djela

Sisačkoga 50-godišnjeg obrtnika moglo bi skupo stajati nezakonito postavljanje MP3 džuboksa u ugostiteljskom objektu jer ga je policija prijavila čak za tri kaznena djela - povredu prava proizvođača zvučne ili slikovne snimke i prava u svezi s radiofuzijskim emisijama, nedopuštenu uporabu autorskog djela ili izvedbe umjetnika te za skidanje i povredu službenog pečata ili znaka.

Foto: ilustracijaFoto: ilustracijaSisačkoga 50-godišnjeg obrtnika moglo bi skupo stajati nezakonito postavljanje MP3 džuboksa u ugostiteljskom objektu jer ga je policija prijavila čak za tri kaznena djela - povredu prava proizvođača zvučne ili slikovne snimke i prava u svezi s radiofuzijskim emisijama, nedopuštenu uporabu autorskog djela ili izvedbe umjetnika te za skidanje i povredu službenog pečata ili znaka.

Obrtnika policija tereti da je od početka siječnja do prosinca prošle godine u ugostiteljskom objektu na sisačkome Trgu bana Jelačića postavio MP3 džuboks a da nije platio propisanu naknadu za korištenje autorskih glazbenih djela. Time je, kažu u policiji, počinio kazneno djelo povreda prava proizvoditelja zvučne ili slikovne snimke i prava u svezi s radiofuzijskim emisijama, oštetio Hrvatsko društvo skladatelja, a sebi pribavio protupravnu imovinsku korist u neutvrđenom iznosu.

Osim toga, policija ga tereti i za kazneno djelo nedopuštene uporabe autorskog djela ili izvedbe umjetnika izvođača jer je na hard-disk džuboksa instalirao više audiozapisa. I u tom je slučaju, tvrdi policija, oštetio HDS za neutvrđeni iznos.

Obrtnik je na kraju osumnjičen i za skidanje i povredu službenog pečata ili znaka jer je s džuboksa uklonio pet markica, pečata Ministarstva financija kojima je uređaj bio zapečaćen i stavljen izvan uporabe.

Potvrdi li se na sudu da je policija bila u pravu, 50-godišnjaku prijeti novčana kazna ili zatvorska kazna do pet godina te oduzimanje i uništavanje džuboksa.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika