22.02.2012. / 13:15

Autor: Totalsport

Villas-Boas: Sigurno ću voditi i uzvratnu utakmicu

Budući da smo zabili gol u gostima, imamo veliku šansu ovo okrenuti i plasirati se u četvrtfinale - dodao je Villas-Boas

Andre Villas-BoasAndre Villas-BoasNa upit vjeruje li da će biti na klupi Chelseaja u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Napolija, neposredno nakon poraza u Napulju 3-1, portugalski trener Andre Villas-Boas je kratko odgovorio: - Siguran sam da hoću!.

- Kod vodstva 1-0, imali smo šansu preko Sturridgea povesti s 2-0. Nismo uspjeli, a Napoli, koji je vrlo moćan u napadu, kaznio je nekoliko naših defenzivnih pogrešaka. Poraz od jednog gola razlike bilo bi kud i kamo lakše podnijeti. No, s obzirom na broj šansi koje smo stvorili u prvoj utakmici, držim da niti poraz 3-1 za nas nije i neće biti nenadoknadiv. Detaljno ćemo analizirati u čemu smo griješili u ovoj utakmici, kako bi u uzvratu bili bolji. Znamo da im s našim napadačkim opcijama možemo u Londonu kreirati puno problema - započeo je svoje izlaganje mladi stručnjak na klupi Chelseaja, kojem je pitanje iz uvoda stiglo s obzirom na vrlo loše rezultate cijele ove sezone.

Eliminacija iz Lige prvaka već u osmini finala bila bi vjerojatno kap koja prelijeva čašu strpljenja vlasnika Romana Abramoviča.

- Na kraju je statistika bila vrlo slična. Obje momčadi su kreirale puno toga, bila je to otvorena, napadačka utakmica. Napoli je zabio treći gol u razdoblju naše najbolje igre, što nas je malo potreslo. Na kraju je još Didier Drogba imao šansu. Budući da smo zabili gol u gostima, imamo veliku šansu ovo okrenuti i plasirati se u četvrtfinale - dodao je Villas-Boas.

Netko ga je pitao zbog čega su Frank Lampard, Michael Essien, Ashley Cole ili Fernando Torres ostali na klupi na početku dvoboja. Prva trojica su ušli u igru, Cole silom prilika, zbog ozljede Bosingwe, dok je Torres cijelu utakmicu odgledao s klupe.

- Možete vi imati svoje mišljenje, ali ja sam na travnjak poslao najbolju momčad po mom viđenju - kratko je odgovorio.

Petr Čech je nakon utakmice ponudio podršku svom menadžeru.

- Znamo da će Villas-Boas nastaviti marljivo i predano raditi svoj posao. U pripremi svake utakmice je sto posto angažiran i to mi kao igrači cijenimo. No, ako radimo greške na igralištu, to našem treneru ne može biti od pomoći.

Čech se osvrnuo i na samu utakmicu:

- Bio je to odličan dvoboj, uzbudljiv za gledatelje, bilo je puno kontranapada, udaraca i šansi. No, ako igrate protiv momčadi za koju znate koliko je napadački jaka, a onda im ostavite toliko prostora i omogućite im toliko šansi, jasno je da će vas kazniti. Vodili smo s 1-0, pa smo već do poluvremena primili dva gola. Za njih je to bilo kao naručeno, jer su u nastavku mogli čekati svoje šanse iz kontri. Mi smo željeli zabiti još jedan gol, ali smo živjeli opasno jer su i oni išli po treći gol. Koji se, nažalost, i dogodio iz nesretnih okolnosti za nas.

- Imamo puno kvalitetnih igrača koji mogu okrenuti situaciju u kojoj se trenutno nalazimo u našu korist. Bilo bi bolje da se taj preokret počne događati što prije, jer nismo u poziciji ispustiti više puno bodova u prvenstvu. Situacija nije idealna, ali još uvijek smo u Ligi prvaka i borit ćemo se do kraja - zaključio je Čech.

Juan Mata, strijelac vodećeg pogotka za Chelsea u 27. minuti, poručio je:

- Napoli je vrlo jak kod kuće. No, ostao nam je uzvrat na Stamford Bridgeu na kojem ćemo dati 100 posto naših mogućnosti. Očekivao sam otvorenu utakmicu, kakva je i bila. Napoli ima trojicu igrača, Cavanija, Lavezzija i Hamšika, koji su vrlo brzi u kontranapadima. No, imali smo i mi u Napulju puno šansi. Morat ćemo te šanse kod kuće koristiti. Još nismo ''mrtvi'', neće biti lako, ali vjerujem da možemo izboriti prolaz u Londonu.

Vezane vijesti

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Europski nogometni prvak Chelsea potvrdio je u srijedu da je imenovao talijanskog stručnjaka Roberta Di Mattea svojim trajnim menadžerom. Di Matteo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika