22.02.2012. / 14:55

Autor: Totalsport

Eduardo dva puta asistirao u pobjedi Šahtara

Došli smo do prave forme za ostatak sezone - izjavio je Eduardo

Eduardo da SilvaEduardo da SilvaUkrajinski prvak Šahtar iz Donjecka odigrao je u utorak prijateljsku utakmicu protiv Ruskog Anžija, te slavio s 3-1. Kod prva dva pogotka Ukrajinaca asistent je bio Eduardo da Silva.

U pripremnom dvoboju protiv ruskog Anžija, na čijoj klupi odnedavna sjedi Nizozemac Guus Hiddink, a momčad predvode Samuel Eto'o, te bivši član Chelseaja Jurij Žirkov, Šahtar je bio bolji i golovima Mhitarjana, te dva puta Adriana svladao momčad iz Mahačkale 3-1. Strijelac jedinog zgoditka za ruski sastav bio je Žirkov. Rumunjski strateg na klupi Šahtaru samo je vratara Pjatova, te hrvatske reprezentativce Darija Srnu i Eduarda na terenu ostavio cijeli ogled. Posebno se istaknuo Eduardo koji je uspješno razigravao suigrače, te bio asistent kod dvaju golova svoje momčadi.

- Bila je ovo zahtjevna utakmica, a na kraju smo mogli i uvjerljivije slaviti. Stvorili smo puno šansi, a po mom mišljenju odigrali smo najbolju utakmicu cijelih priprema. Došli smo do prave forme za ostatak sezone - izjavio je Eduardo za Internet stranicu Šahtara, te dodao:

- U prvom dijelu smo potpuno kontrolirali utakmicu, a u nastavku je Anži bio malo bolji. Oni su se pokazali kao vrlo dobar protivnik jer u svojim redovima imaju nekoliko vrlo brzih i kvalitetnih igrača. U našoj momčadi ja sam danas odigrao nekoliko dobrih poteza i doveo suigrače u situacije za postizanje pogotka, a već sutra će to učiniti netko drugi. Bitno je da dobro funkcioniramo kao momčad - poručio je hrvastki reprezentativni napadač.

Pripremne utakmice:

Šahtar - Anži 3-1 (Mhitarjan 12, Adriano 27, 58 / Žirkov 55)

Vezane vijesti

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Hrvatski 32-godišnji nogometaš Wolfsburga Ivica Olić otvorio je dušu novinaru Tobiasu Altschäfflu u razgovoru za njemački tjednik Sport Bild.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika