22.02.2012. / 20:31

Autor: Hina

Štrajk na frankfurtskom aerodromu završava u srijedu navečer

Štrajk u frankfurtskoj zračnoj luci, koji je trebao trajati do petka, završit će u srijedu navečer u 22 sata po srednjoeuropskom vremenu, čime će se omogućiti obnova pregovora, izjavio je u srijedu predsjednik sindikata zračne sigurnosti GdF Michael Schaefer.

Štrajk bi trebao biti okončan uskoroŠtrajk bi trebao biti okončan uskoroŠtrajk u frankfurtskoj zračnoj luci, koji je trebao trajati do petka, završit će u srijedu navečer u 22 sata po srednjoeuropskom vremenu, čime će se omogućiti obnova pregovora, izjavio je u srijedu predsjednik sindikata zračne sigurnosti GdF Michael Schaefer.

Upravitelj zračne luke, tvrtka Fraport, obznanila je GdF-u spremnost za obnovu pregovora, ali pod uvjetom da prije toga obustavi štrajk kontrolora na pistama koji ometa promet od četvrtka.

Pregovori će se nastaviti u četvrtak ujutro, rekao je Schaefer. Dosad su pregovori bili blokirani zbog stajališta Fraporta da su zahtjevi GdF-a u pogledu povećanja plaća i radnog vremena pretjerani.

Zbog štrajka je Fraport bio primoran otkazati 170 letova, što je najmanje od početka štrajka i manje od 10 posto redovnog svakodnevnog prometa zračne luke Frankfurt, najveće njemačke i treće po veličini u Europi.

Lufhansa je od početka štrajka izgubila između 50 i 100 milijuna eura prihoda, po procjeni člana uprave te tvrtke Stefana Lauera, koju je u srijedu objavio njemački Financial Times.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika