23.02.2012. / 08:38

Autor: Nacional.hr

Zračna luka Zagreb u ruke Francuzima

Konzorcij koji čine Bouygues Batiment International i Aeroports de Paris Management dao je ponudu koja zadovoljava sve postavljene kriterije

Foto: ilustracijaFoto: ilustracijaHrvatska Vlada prihvatit će ponudu konzorcija francuskih tvrtki za upravljanje i korištenje te izgradnju novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb.

Kako piše Novi list, ta je odluka donesena na sjednici Vladinog povjerenstva za ocjenu provedenog postupka davanja koncesije za Zračnu luku Zagreb.

Konzorcij koji čine Bouygues Batiment International i Aeroports de Paris Management dao je ponudu koja zadovoljava sve postavljene kriterije. Obećali su ulaganje u visini od 190 milijuna eura, fiksnu koncesijsku naknadu od 87,2 milijuna eura za 30 godina te udio u bruto prihodima od rada na Plesu. Francuzi predviđaju da bi do 2020. Zagrebačka zračna luka mogla imati 8,2 milijuna putnika godišnje.

Predviđaju kako bi prva faza izgradnje novog putničkog terminala trebala započeti u sljedećih godinu dana, a biti dovršen do kraja 2015. godine.

Vezane vijesti

Bitka za regiju i smrt pet jadranskih zračnih luka

Bitka za regiju i smrt pet jadranskih zračnih luka

Vlada je nakon godinu i pol dana natječajne procedure prošli tjedan konačno potpisala koncesijski ugovor za Zračnu luku Zagreb s jedinim ponuđačem -… Više

Komentari

registracija
27/11/11

Culex, 23.02.12. 09:12

Kada su francuski ulagači doznali za odluku Vlade,počastili su se VINDIJA-HRVATSKIM mlijekom,dobivenim od krava sa slobodne paše i prema kojima se ponaša humano! Bravo Francuzi!Pravi odabir mlijeka!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika