24.02.2012. / 07:32

Autor: Nacional.hr

Dio mljekara prihvatio otkupnu cijenu od 2,43 kune za litru

Zbog prosvjeda je prekinut promet na: - Čavićevoj ulici u Zagrebu - D3 čakovečkoj obilaznici (skretanje za Savsku Ves i Ivanovec) - D Slavonski Brod-Nova Gradiška zbog čega je zatvoren čvor Lužani na autocesti A3 Bregana –Lipovac. Promet se preusmjerava na čvorove Nova Gradiška i Slavonski Brod zapad

Dio mljekara potpisao je Sporazum o novoj cijeni mlijekaDio mljekara potpisao je Sporazum o novoj cijeni mlijeka"Postigli smo Sporazum o utvrđivanju modela izračuna otkupne cijene svježeg sirovog mlijeka koji će se određivati na osnovu mjesečnog izvješća o cijeni mlijeka u EU, odnosno na temelju prosjeka 5 zemalja i to Njemačke, Francuske, Mađarske, Slovenije i Rumunjske. Sporazum vrijedi za iduća tri mjeseca, do 31. svibnja 2012. godine, i za to razdoblje je otkupna cijena svježeg sirovog mlijeka 2,43 kuna", izjavio je nakon maratonskog sastanka ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

No, sporazum je potpisao samo dio mljekara, dok drugi dio i dalje prosvjeduje tražeći cijenu od 2,7 kuna za litru mlijeka. Zbog toga se nastavljaju blokade Čavićeve ulice u Zagrebu, čakovečke obilaznice te čvora Lužani na autocesti A3.

Svima onima koji nisu potpisali sporazum cijena mlijeka ostaje prema važećem cjeniku mljekara.

Vezane vijesti

Neće biti prodaje šuma, voda i poljoprivrednog zemljišta

Neće biti prodaje šuma, voda i poljoprivrednog zemljišta

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina izjavio je danas u Varaždinu da je stav vlade da su šume, vode i poljoprivredno zemljište nacionalno… Više

Komentari

registracija
24/7/11

mrvek, 24.02.12. 08:03

Ov i koji nisu potpisali mogu se slikati. I to se žale oni koji dobivaju najviuše poticaja. Sve je jučer rečeno koliko dobivaju dok neki drugi nemaju ni za kruh. E moj KREADEZE ne znate organizirati ni puč.


registracija
27/11/11

Culex, 24.02.12. 08:55

VINDIJA MLIJEKO--HRVATSKO MLIJEKO Dobiveno od krava sa slobodne ispaše i prema kojima se humano postupa.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika