24.02.2012. / 10:52

Autor: Nacional.hr

Arbitraža sa Slovenijom mogla bi biti dugotrajna i skupa

Ipak, iako je sve dogovoreno i krenulo se sa pripremama, očekuje se kako će cijeli postupak trajati dugo te biti poprilično naporan i skup

Jedan od prijedloga razgraničenjaJedan od prijedloga razgraničenjaPotpisivanjem pristupnog ugovora između Hrvatske i Europske unije početkom prosinca prošle godine, započeo je teći rok za rješavanje graničnog spora sa Slovenijom u Piranskom zaljevu.

Dogovoreni su članovi arbitražnog suda, a Hrvatska je kao pomoć svom stručnom timu angažirala i strane stručnjake.

Kako piše tportal, Hrvatska je angažirala ugledna svjetska odvjetnička imena poput Jamesa Crawforda, Phillipea Sandsa i Paula S. Reichlera te odvjetnike iz ureda Matrix i Foley Hoag. Upravo su odvjetnici Crawford i Sands dobro poznati u hrvatskoj diplomaciji jer su surađivali na hrvatskoj tužbi za genocid.

Odvjetnički ured Matrix i Foley Hoag su, kažu u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, odabrani zbog njihove stručnosti i uspjeha u postupcima rješavanja međudržavnih sporova o granicama pred međunarodnim sudom.

Ipak, iako je sve dogovoreno i krenulo se sa pripremama, očekuje se kako će cijeli postupak trajati dugo te biti poprilično naporan i skup. Naime, iako je ugovor između odvjetničkih ureda i Hrvatske poslovna tajna, prema nekim procjenama cijeli postupak oko arbitraže trebao bi državu stajati oko pet milijuna eura.

Vezane vijesti

Žbogar se nada 'originalnom rješenju' arbitraže

Žbogar se nada 'originalnom rješenju' arbitraže

Slovenski ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar izrazio je zadovoljstvo visokom razinom odnosa s Hrvatskom koji su uslijedili nakon što su dvije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika