24.02.2012. / 14:11

Autor: Nacional.hr

Utakmica Varaždin - Rijeka ipak se neće igrati

NK Varaždin je potvrdio novinaru Evarazdina kako je u međuvremenu dogovor postignut s igračima, ali ne i s predstavnicima trećeligaša NK Čakovca s kojima su se danas ponovo sastali

Zlatko Horvat i Zlatko Ivanković (Foto: Marko Jurinec/PIXSELL)Zlatko Horvat i Zlatko Ivanković (Foto: Marko Jurinec/PIXSELL)Nogometna utakmica proljetnog dijela natjecanja između Rijeke i Varaždina ipak se neće igrati, piše Evarazdin.hr.

Klub NK Varaždin je suspendiran zbog odluke HNS-a u korist bivših igrača Varaždina, Milana Pavličića, Saše Drevena i Igora Prahića kojima je klub ostao dužan, dodajmo kako je tu i novčano potraživanje NK Čakovca koji iziskuje 29 700 eura za razvoj igrača.

NK Varaždin je potvrdio novinaru Evarazdina kako je u međuvremenu dogovor postignut s igračima, ali ne i s predstavnicima trećeligaša NK Čakovca s kojima su se danas ponovo sastali. "Nismo se uspjeli dogovoriti. Mi smo Čakovcu nudili varijantu dogovora da oni skinu suspenziju pa je od ponedjeljak ponovo aktiviraju na što oni nisu pristali", izjavio je direktor NK Varaždina Zlatko Ivanković.

Iz NK Čakovca ograđuju se od izjava Varaždinaca. "Nismo ni nikakvi grobari varaždinskog nogometa, kako nas pokušavaju prikazati čelnici NK Varaždina. To što oni govore proteklih nekoliko dana su strašne stvari", rekao je predsjednik NK Čakovca Dušan Mikolaj.

Predsjednik kluba iznosi drugačiju priču. "Mi smo bili prvi koji su podnijeli zahtjev za nadoknadu troškova i to još početkom studenog prošle godine. Išli smo na ruku Varaždincima jer nismo inzistirali na suspenziji uoči zadnjeg kola jesenskog dijela prvenstva. Tada su nam obećali kako će nam početkom prosinca platiti dio dugovanja i od tada pa do prije neki dan se nisu javljali niti odgovarali na naše pozive. Mi smo u pet puta goroj situaciji nego oni i to u godini u kojoj slavimo 100 godina kluba! Taj novac koji nam duguju nam je neophodan kako bi mogli završiti sezonu. To su nam obećali prošle godine i mi smo taj novac uračunali u naš proračun i sada stvarno ne znam kako ćemo završiti sezonu", kazao je Mikolaj.

Kako bi uknjižili bodove igrači NK Rijeke u 17 sati trebaju istrčati na varaždinski travnjak i zagrijavati se 15 minuta. Utakmica će se registrirati kao pobjeda 0-3 za Rijeku. Prije nekoliko mjeseci Riječani su na slični način dobili utakmicu protiv Karlovca, čiji igrači su štrajkali.

Dodajmo kako su Varaždinci uložili žalbe na odluke Disciplinske komisije, Komisiji za žalbe HNS-a, no žalbe nisu uvažene.

Vezane vijesti

Česi strateški partner NK Karlovca?

Česi strateški partner NK Karlovca?

Za ponedjeljak je sazvana Izvanredna skupština Nogometnog kluba Karlovac na kojoj se očekuju i predstavnici češke tvrtke Gurman kao novog strateškog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika