24.02.2012. / 16:09

Autor: Nacional.hr

Štimac i Mršić na čelu Podravke

S dosadašnjom Upravom Podravke na čelu s predsjednikom Uprave Miroslavom Vitkovićem, dogovoren je sporazumni prekid mandata

Dubravko Štimac (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)Dubravko Štimac (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)Nadzorni odbor Podravke d.d. na svojoj današnjoj sjednici donio je odluku o imenovanju Dubravka Štimca za predsjednika Nadzornog odbora Podravke d.d., a za njegovog zamjenika imenovan je prof.dr.sc. Mato Crkvenac, novoimenovani član Nadzornog odbora Podravke d.d. od strane Agencije za upravljanje državnom imovinom, koji u Nadzorni odbor ulazi umjesto prof.dr.sc. Ljube Jurčića. Pored prof.dr.sc. Mate Crkvenca, Agencija za upravljanje državnom imovinom imenovala je i prof.dr.sc. Ivu Družića članom Nadzornog odbora Podravke d.d. koji će na toj funkciji zamijeniti dosadašnjeg člana Nadzornog odbora Miljenka Javorovića.

Nakon navedenih imenovanja u okviru Nadzornog odbora, došlo je i do promjena unutar Uprave Podravke d.d. Za novog predsjednika Uprave Podravke d.d. imenovan je Zvonimir Mršić, dosadašnji gradonačelnik grada Koprivnice dok su članovima Uprave imenovani dr.sc. Jadranka Ivanković, viši predavač na Veleučilištu Vern', Olivija Jakupec, dosadašnja pomoćnica direktora Jadranskog osiguranja u Koprivnici, Jorn Pedersen, dosadašnji viši potpredsjednik danske kompanije Uhrenholt i izvršni direktor Uhrenholt Russia te Miroslav Klepač, koji u Podravku dolazi s pozicije člana Uprave Iskon Interneta.

„Zahvaljujem predsjedniku i članovima dosadašnje Uprave na radu i rezultatima koje su postizali. Ocijenili smo ih dobrima u danim okolnostima, ali želimo intenzivirati ukupni razvoj Podravke kako povećanjem obujma proizvodnje i prodaje na svim tržištima, tako i višim stupnjem efikasnosti. Vjerujemo da je za te iskorake kompanija spremna i sposobna, te smo zato odlučili dati priliku novoj Upravi na čelu sa Zvonimirom Mršićem. Plan razvoja i poslovanja Podravke koji je, sa svojim timom suradnika, ponudio Nadzornom odboru ocijenili smo perspektivnim i u potpunosti smo podržali", izjavio je predsjednik Nadzornog odbora Dubravko Štimac.

Nakon što je prezentirao program rasta i razvoja kompanije pred Nadzornim odborom, novi predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić izjavio je „Podravka ostaje kompanija s velikim potencijalom koja posluje na međunarodnom tržištu sa sjedištem u Koprivnici. Njeno je poslovanje nakon krizne situacije stabilizirano te mi je namjera iskoristiti prilike koje se pružaju za rast brži od grupe i značajnije bolju efikasnost. Cilj upravljanja je da svi dionici budu zadovoljni Podravkom. Želimo se vratiti korporativnim vrijednostima koji su Podravki osiguravali rast i razvoj oslonjen na istraživanje i inovativnost, poznavanje navika i potreba potrošača , partnerstvo s dobavljačima i kupcima te razvoj i upravljanje markama. Velika vrijednost Podravke su kreativni i poslu predani zaposlenici kojima želimo stvoriti prostor da se poistovjete s kompanijom dajući maksimalni doprinos ostvarivanju zajednički postavljenih ciljeva".

S dosadašnjom Upravom Podravke na čelu s predsjednikom Uprave Miroslavom Vitkovićem, dogovoren je sporazumni prekid mandata. Miroslav Vitković, koji je imenovan za novog direktora Podravkinog poduzeća u Ljubljani te savjetnika predsjednika Uprave Podravke za tržišta, nakon zahvale na suradnji svim članovima Nadzornog odbora izjavio je :"Uprava Podravke koja je imenovana početkom 2010. godine imala je nekoliko ključnih zadataka s ciljem stabiliziranja kompanije.

Prvi zadaci bili su uspostaviti financijsku stabilnost, smanjiti zaduženost kompanije, ostvariti profit i rast prihoda, pokrenuti novi inovacijski i investicijski ciklus te sačuvati stupanj zaposlenosti. Sa zadovoljstvom mogu kazati kako su navedeni ciljevi, jednako kao i planovi postavljeni za Grupu Podravka, uspješno ostvareni te su stvoreni vrlo dobri uvjeti za daljnji razvoj kompanije."

Osim Miroslava Vitkovića, u Podravki ostaju i Krunoslav Bešvir koji će na izvršnoj razini biti zadužen za marketing te Miroslav Repić koji će, jednako tako, na izvršnoj razini biti zadužen za operativnu efikasnost kompanije.

Dosadašnji članovi Uprave Lidija Kljajić i Marin Pucar odlaze iz Podravke.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika