26.02.2012. / 19:07

Autor: Nacional.hr

Matija Babić

Hrvatskom upravljaju Bajić, Pavić i Josipović

"Ali iznad te trojice postoji još jedan, moćniji. Ivica Todorić", kaže Babić

Matija Babić (Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL)Matija Babić (Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL)Gost Aleksandra Stankovića u emisiji Nedjeljom u 2 bio je osnivač i vlasnik internetskog portala Index.hr Matija Babić.

Babić koji slovi kao osoba bez dlake na jeziku, otvoreno je razgovarao sa Stankovićem o stanju u hrvatskim medijima, ali i u politici.

Rekao je kako je s aktualnim premijerom nekoliko puta ručao prije samih izbora, a na dan izbora poslao mu je poruku kako se nada da s njim više neće ići na ručkove. Upitan tko je dotične ručkove platio rekao je kako se ne sjeća.

No sjeća se o čemu su razgovarali. Kaže da su prilikom prvog susreta pričali o Milanu Bandiću za kojeg smatra da ga je Milanović trebao izbaciti iz stranke. Koliko je Babić protiv Bandića najbolje govori podatak da je Index tijekom predsjedničkih izbora bio izrazito protiv Bandića.

Danas kaže, ljuti ga što se čini kako je Ivo Josipović nedodirljiv u medijima iako postoje indicije da je i on bio upetljan u neke afere. Prvenstveno misli na aferu vezanu uz ZAMP prema kojoj je Josipovićev prijatelj Marko Vojković preko svoje tvrtke Emporion dobio milijune kuna na ime autorskih prava. Babić ističe kako misli da ta tvrtka zapravo služi pranju novca.

"Hrvatskom upravljaju tri nedodirljiva čovjeka - Josipović, Bajić i Pavić", rekao je Babić te nastavio kako Bajića hvale sva izdanja u vlasništvu Pavića, a Bajić štiti Pavića iako je upleten u slučaj Kamensko. Kako se u to sve uklapa predsjednik Josipović, Babić objašnjava kako predsjednik konstantno hvali državnog odvjetnika.

"Ali iznad te trojice postoji još jedan, moćniji. Ivica Todorić", kaže Babić i dodaje kako priča oko Todorića seže sve do 1971. godine kada je otac Ivice Todorića uzeo šest milijuna maraka kako bi se borio za Hrvatsku.

Stanković ga je upitao ima li kakve dokaze za to, postoji li pravomoćna presuda u tom slučaju, na što je Babić klasično arogantno odgovorio: "Pozivam Todorića da me tuži za klevetu ako nije istina".

Govoreći o povezanosti politike i medija odlučio je i zorno pokazati na što misli. Pokazao je fotografiju šefa EPH Ninoslava Pavića i bivšeg premijera Ive Sanadera snimljenu na jahti Malo vitra. Kada mu je Stanković pripomenuo kako bi tako netko mogao tvrditi da su on i Milanović povezani i pokazati fotografiju s ručka Babić je postao defanzivan.

"To nije isto. Nas smo dvojica bili odjeveni. Ovi su goli do pasa. Ja nikad nisam sudjelovao s Milanovićem ni u kakvim poslovima. Uostalom, Index je kritičan prema njemu", rekao je Babić te priznao kako mu se ipak u jednoj situaciji Milanović požalio na pisanje Indexovog komentatora Klauškog. No, dodaje, zamolio ga je da to ne prenese komentatoru kako ne bi utjecao na njegovo pisanje.

Vezane vijesti

Iva Herceg: Istina je, Matija Babić i ja više nismo zajedno

Iva Herceg: Istina je, Matija Babić i ja više nismo zajedno

“Matija i ja nismo više zajedno”, potvrdila je u kratkom telefonskom razgovoru za Extru 25-godišnja Iva Herceg. Lijepa pjevačica koja se na domaću… Više

Komentari

registracija
26/10/11

iznogud, 26.02.12. 19:36

Pavić je na čelu najveće bande u zemlji koja se dosad okušala u svim vrstama kriminala. Slijedi knjiga od autora koji poznaje tu tematiku


registracija
16/2/11

egipat, 26.02.12. 19:48

bravo majstore, taki kao ti, stankovic, borkovic itd...su jedina svijetla tocka u hr tunelu jada i bijede i vlasti kvislinga.


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 26.02.12. 20:05

Svaku izgovorenu riječ gospon Babića potpisujem.


registracija
28/4/10

Zvonko, 26.02.12. 20:08

Da, ovo je novinarska veličina s nickom "pedofil s Madagaskara"! Osoba koja je javno priznala da je bila financirana od strane Otvorenog društva G. Sorosa. A poznata je Soroseva izjava s početka 2000-ih, kada se hvalio da je u Hrvatskoj izvršio mini državni udar!

Isti taj Soros danas financira pobunjenike u Siriji, Libiji i Egiptu te društva kao Pusićev GOLJP ili Teršelićkin Rekom! A sve u cilju promicanja demokracije. Kakvo filantropsko društvo!?!

I, kako to, ako su domoljubi opljačkali državu, da su najmoćniji u državi nedomoljubi?


registracija
26/1/08

Rampa, 26.02.12. 20:54

@Zvonko

Odmori malo i smiri se čitanjem Hrvatskog Slova, Glasa Koncila i Večernjaka!

Dokazano je da oba ova pamfleta i ovaj bilten HDZ Večernjak djeluju jako djelotvorno i smirujuće na sve članove i simpatizere HDZ-a!


registracija
9/2/12

adele27, 26.02.12. 21:06

Zvonko, Babić je priznao da je od Soros-eve organizacije u HR, vjerojatno na nekom javnom natječaju, prije više godina, dobio, ni više ni manje nego 1000 DM. Jel ti to zoveš financiranjem? No, najvažnije pitanje je - kakve veze Soros ima sa onim što je Babić izjavio. Ako nisi želio komentirati prozivanje trojca Josipović-Bajić-Pavić, zašto uopće komentiraš s nečim što je u tom kontekstu nebitno, novčano zanemarivo i dogodilo se prije 10-ak godina. Al ste vi Hercegovci mustre, uvijek vam je od egzistencijalne važnosti da su u Hrvatskoj mutne vode tako da vi možete što bolje profitirati. I stoga vam smetaju borci za istinu i pravedno društvo. Naime, što je u Hrvatskoj više korupcije i kriminala to je vama bolje - jer od kamena i duhana, ionako, ne može se dobro živjeti.


registracija
9/2/12

adele27, 26.02.12. 21:11

Nikoga ne treba prozivati bez dokaza, a Predsjednika ponajmanje. No, doista bi bilo zanimljivo vidjeti koliko ZAMP uprihodi i na što troši. Stvarno je neobično da organizacija koja se financira na način na koji se financira ZAMP i koji je gotovo identičan ubiranju poreza - ne podliježe nikakvoj kontroli. Autorska prava se moraju poštivati, zakon koji je usvojen je takav kakav jest, bilo bi zanimljivo vidjeti kako su to riješile druge države, ali isto tako zanimljivo bi bilo vidjeti ZAMPovo financijsko izvješće.


registracija
24/3/10

bagsy, 26.02.12. 22:45

@ zvonko
daj se smiri vrag te hebi,čovjek samo kaže da je pavić lopina par excellence,nitko ne ruši državu,dobro?


registracija
21/2/11

skyway, 26.02.12. 23:07

Zvonko, ne znam kakve izvore ima taj "Herzegovina Shit & News", ali tebi je ocito pamet popivena! Sto ti uostalom znaci - Soros financirao? Pa, da nije bilo Sorosa, mudri Rapsudicu, mi bi jos bili u crnom Tudjmanovom mraku, ali kako to tebi dokazati kad ti je duze od mozga do jezika, nego od Stoca do Japana, Jave, Majorke i Madagaskara...
Pripremi se profesore, nauci napamet materiju kao pred onu emisiju, pa da izgledas mudro kad vec nisi i da ne glumis budalu, jer znanstveni si radnik, naivno provaljen na ovoj stranici... Jesenas sam brata odvratio od upisa fakulteta na kojemu si predavac, a to bi te moralo zamisliti, ako hoces, ali kako hoces...
A sto se Babica tice svaka mu je na mjestu i svaka mu dala, ako nije mala da ne bude gorka sala!


registracija
26/2/12

Hercegovac, 26.02.12. 23:59

@Zvonko
Vec duze vremena mogu ovdje primjetiti vase komentare na koje se jednako glasno nasmijem kao komentarima one VASE drugarice&vernice ( ex premijerke/ danas predsednica VASE kpj bande....adz).
Naime zamolio bi vas da nas normalne Hercegovce (ovi koji nisu stali uz pekara I predsednika fk partizana ) vise ne sramotite svojim preglupim komentarima... u stilu ove "katolkinje" od 95, gore navedene.
Pomislit ce ovaj napacen hrvatski narod da smo bas svi (Hercegovci) stajali u istom redu za diplomu kao ova sto je spasavala jugoslaviju 1989 !
....sto vi jasno nikada niste prokomentirali !
Najlijepsi pozdravi Zvonko i ne njajke vise....matere ti !


registracija
11/1/10

fluid, 27.02.12. 00:09

Niti jednu riječ,kao ni cijele rečenice,nisam čuo od strane gospodina Babića a koje nisu istinite.Razlika je samo u tome što on radi i policijski i pravosudni posao.Iz razloga što su upravo organi izvršne vlasti kao i politika upravo na zadatku obrane svih relevantnih kvazi poštenjačina u Hrvatskoj.Tu se ubrajaju Pavići,Kutlići,Sanaderi a ,čini mi se da bi se i Josipović uskoro mogao naći u istom društvu.Što me uopće nebi začudilo.Jedan podatak koji je Babić izrekao,mi se posebno svidio.Radi se o tome da nema više nikakvih ambicija vjerovanja bilo kome u Hrvatskoj a svoje zablude i razočarenja u osobe kojima je vjerovao,nemože i ne želi više opravdavati.Definitivno je u pravu.U Hrvatskoj ne postoje osobe za koje je moguće staviti ne samo ruku u vatru,nego ni dio nokta maloga prsta.Svi su se iskompromitirali u ovih 20 godina i nijedan ne zaslužuje ni najmanji respekt kao ni povjerenje posljednjeg birača Hrvata.I sam sam uvjeravao i djecu i sve oko sebe da se ide na glasovanje,jer je to kao neki ispravan put i demokracija.Bogami ću dobrano razmisliti hoću li ja izaći više ikada na izbore.Osjećaj prevarenosti je trajna opcija kojoj nas izlažu svi samozvani pošteni političari sa hrvatskim predznakom.Babiću,tebi svaka čast ma šta god tko ovdje napisao protiv.Nakon Domovinskog rata za obranu i osamostaljenje Hrvatske,nužna je još jedna revolucija na unutarnjem planu.Ovaj unutarnji neprijatelj su Hrvati od formata i oni su,ispalo je tako,veći i opasniji neprijatelj za Hrvatsku nego vanjski neprijatelji.Šetati će nas od nemila do nedraga još jako dugo.U stvari,sve dok ih silom ne zbacimo sa trona koji ne zaslužuju.Mislim da nije daleko vrijeme kada će Hrvatska eksplodirati.Tada će biti ono što nije urađeno 91.god.A to je najprije obračunati sa domaćim smećem pa potom sa Srbima.


registracija
31/1/10

STTony, 27.02.12. 01:10

Samo naprijed, mediji su moćna snaga koja može mijenjati stvari nabolje, samo treba biti vrlo uporan u tome.


registracija
6/1/12

UnDeR, 27.02.12. 02:49

Ovo o Josipoviću i ostaloj bandi je Babić rekao istinu, no to ne mijenja činjenicu da je bio 'korisna budala' istom tom Josipoviću i SDP-u, sad su ga izigrali, kako i biva sa 'korisnim budalama' (vidi slučaj Sanader), pa ih medijski proziva.


registracija
6/1/12

UnDeR, 27.02.12. 02:52

.....i da, svojedobno se hvalio da na forumima koristi nick 'Pedofil sa Madagaskara', i 'da ne bi oprostio ni jednoj 16-akinji', u najblažu ruku moralna razvalina od čovjeka, kao i oni tupi-glupi kreteni koji mu piju spiku.


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 27.02.12. 05:52

Normalan čovjek se zapita,je'l ovaj ercegovac Zvonko lud,il' toliko pokvaren.....? Svaki njegov komentar......otvaranje usta istog ,zaudara do neba.Neki kažu da se radi o Nino Raspudić.ak' je on u pitanju,točnu dijagnozu o toj errcegovačkoj vucibatini je postavio UVAŽENI Fra Jeleč.
A što se tiče lignje,kao Bosanski Hrvat sam razočaran njegovim veličanjem Dodika,šurovanje s istim.....nasjedanje Tadićevoj politici koji preko oca Ljubana,oca nacije Ćosića provode memorandum2, sve naše osloboditeljske akcije od OLUJE ....nazivaju zločinačkim,Ive šuti i pomaže u tome.
Pozorno sam gledao Nedeljom u 2,svaku izgovorenu riječ Babića,potpisujem crvenom olovkom.


registracija
24/7/11

mrvek, 27.02.12. 08:00

Nemojte se zamarati Zvonkom. On jadan samo dobiva instrukcije iz crkve i središnjice KRADEZEA što mora pisati. Za razliku od Zvonka Babić svoje priče pokriva dokazima, a Zvonko blebeta. Nije mi jasno samo dokle će blebetati. Oni i dalje misle da su ljudi glupi i nakon izbora. Odi uhvati HAZUA pod ruku pa odite malo po lijekove.


registracija
30/12/10

putusvemir, 27.02.12. 08:48

Fluid, apsolutno si u pravu. Matiju već dugo pratim i apsolutno je jedini čovjek kao javna osoba koji govori bez dlake na jeziku. I sve što je rekao je istina. Izlazio je feljton o Todorićima. Stari je Todorić suđen na nekoliko godina zatvora jer je maznuo lovu od Agrokombinata kao direktor i sa njom su krenuli u biznis kod Tukija, a nama prodavali fore da su zašparali na tulipanima. Matija samo naprijed, treba puno više takvih mladih pametnih ljudi. Svi koji su protiv tebe, su umoćeni u kriminal.


registracija
27/2/12

silvijaplat, 27.02.12. 08:58

Sve što je rekao Babić je u pravu. Smatram da o kriminalu i ljudima povezanim s tom djelatnošću treba govoriti svaki, ali baš svaki dan, pa će to možda doći i do ušju Bajića, koji se ipak malo popravio. Trebalo mu je dugo ali napreduje. O svemu je natanane pisao Feral , ali tada za to nitko nije mario. Index malo nalikuje Feralu i to me raduje.
Usput zbog ovog lika sam se registrirala.


registracija
26/11/09

CH2710, 27.02.12. 09:32

UnDeR, 27.02.12. 02:49

Ovo o Josipoviću i ostaloj bandi je Babić rekao istinu, no to ne mijenja činjenicu da je bio 'korisna budala' istom tom Josipoviću i SDP-u, sad su ga izigrali, kako i biva sa 'korisnim budalama' (vidi slučaj Sanader), pa ih medijski proziva.

--------------------------------------------------------------------------------

Možda i je bio "korisna budala" - kako ti tvrdiš - ali je, za razliku od puno drugih, očigledno pošten i iskren čovjek.

Zato su ga i mogli "izrokati", jer nije očekivao takvu podmuklost.


registracija
12/1/11

siziff, 27.02.12. 10:29

Iznad svih nabrojenih stoji jedan još nedodirljiviji (skupa sa svojom kloniranom ekipom, od prije krvavih komunističkih ruku, sada uvućenih u "demokratske rukavice"

JOSIP MANOLIĆ and DRUŠTVO
Van svake konkurencije-uvućeni u sve pore društva do najsitnijega detalja

Onaj isti Manolić koji se prilikom čestitanja Milanoviću na pobjedi, grlio sa njime, gurajući mu jezik u uho od silne ljubavi


registracija
26/2/12

okvardz, 27.02.12. 11:55

BRAVO BABIĆU. CIJELI NAROD ZNA DA GA VODE KRIMINALCI I DA GA PLJAČKAJU I POTKRADAJU, ALI TI SI JEDINI TO REKAO NAGLAS. MANJINA KRIMINALACA NA VLASTI ZNA DA NEĆE MOĆI DOVJEKA KRASTI I UNIŠTAVATI RH PA TO RADE UBRZANO. A ZA TO SU KRIVI PREDSJEDNICI REPUBLIKE I PREDSJEDNICI VLADA OD TUĐMANA DO DANAS. ZAMUTILI SU VODU U RH DA MOGU U NJOJ RADITI ŠTO IH VOLJA I DA IM SE NJIHOV SMRAD NE OSJETI. JOŠ JEDNOM BABIĆU HVALA TI.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 27.02.12. 14:56

Svi smo mi Matija Babić.


registracija
10/2/12

Hazu, 27.02.12. 15:53

Kakvo je čudo da nam je kako jest,kad su jugosipović i komunisti bezbošci na vlasti ,a i takvi su prije njih bili ,nema nam spasa


registracija
26/1/08

Rampa, 27.02.12. 17:08

@Hazu
A postoji li komunisti bošci, ako već postoje bezbošci?

Komunisti su ovdej bili na vlasti 16 godina, i to oni rigidni koji su na vrijeme još '91-e masovno prebjegli u HDZ!

I ti komunisti su nedavno izgubili izbore i nisu više na vlasti, pa ne znam o čemu pišeš onda ovdje?!


registracija
10/2/12

Hazu, 27.02.12. 18:15

Rampa,jeste, istina je to što pišeš i to nigdje ne osporavam da su u kradezeu komunjare,ali ovdje se točno da isčitati što i o komu pišem SAD ,razmeš ti ili ne?
Tko nam je kriv da nam nikad Hrvati nisu na vlast došli,ali eto uz te reformirane dobismo mi državu,a uz ove što ih spomenuh prije,ne bi dobili,e zato što oni tad oružje TO predadoše komšijama ,a sve pod izgovorom pravde i pravičnosti tih 90-ih, a i dalje se bojim što im je sliedeće kad npr LAŽNE branitelje raskrinkaju ,što je sliedeće,DEMONTAŽA Hrvatske ,tj ako propadne EU koja nam se smieši UNIJA,ha?

A ovom lelemudu mrveku i ovdje poručujem nešto mi puno liekove spominješ vanbračni skote,da ih ne piješ ti čini mi se prije nego netko drugi imbecilu pravedniče,baš takve trebamo ,obrati se simonu wisenthalu i zurrofu i sorosu ,glupsone,i idiote,tko ti dade Hrvatske dokumente i pravo da živiš u ovoj peliepoj Nezavisnoj Državi


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika