26.02.2012. / 19:54

Autor: Hina

"Potrošač" protiv poskupljenja vode i prijevoza u Zagrebu

Društvo Potrošač usprotivilo se najavljenim povećanjima cijena vode i javnog gradskog prijevoza u Zagrebu te ocijenilo da nitko nema pravo novcem građana pokrivati svoje poslovne promašaje i netransparentno upravljanje Holdingom i gradom.

Voda bi u Zagrebu treba poskupjeti od 1. ožujkaVoda bi u Zagrebu treba poskupjeti od 1. ožujkaDruštvo Potrošač usprotivilo se najavljenim povećanjima cijena vode i javnog gradskog prijevoza u Zagrebu te ocijenilo da nitko nema pravo novcem građana pokrivati svoje poslovne promašaje i netransparentno upravljanje Holdingom i gradom.

"Poskupljenje je neprihvatljivo i za potrošače nepodnošljivo. Holding i njegove podružnice morale su pronaći rješenje izlaska iz gubitaka kroz racionalizaciju, višu razinu društvene odgovornosti i transparentno upravljanje Holdingom", ističu u otvorenom pismu gradonačelniku, zagrebačkoj Gradskoj skupštini te Upravi Zagrebačkog holdinga predsjednica Društva Potrošač Jadranka Kolarević i predsjednik Saveza Potrošač Ilija Rkman

"Džepovi potrošača nisu ničija kasica-prasica za pokrivanje tuđih poslovnih promašaja, nesposobnosti, za neracionalno i netransparentno poslovanje i vođenje tvrtke te zlouporabe povjerenih javnih dužnosti", ističe se u pismu.

Podsjetili su i da je Vijeće za zaštitu potrošača Grada Zagreba prošloga tjedna odbilo prijedloge za veće cijena vode i gradskog prijevoza.

Vezane vijesti

Južnoafrikanac izmislio tuširanje bez vode

Južnoafrikanac izmislio tuširanje bez vode

Potaknut prijateljem koji se nije tuširao i nakon višemjesečnog istraživanja, južnoafrički student Ludwick Marishane dobio je svjetsko priznanje za… Više

Komentari

registracija
24/11/09

friz, 27.02.12. 14:19

eto,toliko o Hrvatskoj bogatoj pitkom vodom.Ako se ovako nastavi,početi ćemo kopati bunare tamo gdje se može da olkšamo kućni buđet.Isto kao i s nafto,,kada sam pročitao koliko košta benzin u SAD-u,a koliko je prosječna plaća,došlo mi je da plaćem.I tamo gdje se može stanovništvu olakšati NE,samo oderi hrvatskog građanina,još on može izdržati.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika