27.02.2012. / 10:23

Autor: Totalsport

Austrijanci obranili zlato, Slovenija brončana

Najdulji skok dana pripao je Japancu Daikiju Itu koji je doskočio na 240 metara

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaAustrija je obranila zlatnu medalju u momčadskom natjecanju na Svjetskom prvenstvu u skijaškim letovima u norveškom Vikersundu. Srebro je osvojila Njemačka, a broncu Slovenija.

Za Austrijance su skakali Thomas Morgenstern, Gregor Schlierenzauer, Andreas Kofler i Martin Koch, a na kraju su slavili sa 23.2 boda ispred Nijemaca i 60 bodova ispred Slovenaca.

Austriji je to treće uzastopno zlato na Svjetskim prvenstvima u Skijaškim letovima nakon onih iz Oberstdorfa 2008. i Planice 2010. godine. Zanimljivo, prije četiri godine u Oberstdorfu za Austrijance je skakala identična postava koja je i sada osvojila zlato, dok je na Planici iznimka bio tek Wolfgang Loitzl (umjesto Koflera).

Nijemcima je drugo osvojeno mjesto najbolje u povijesti momčadskih prvenstava u letovima, kao i Slovencima treće mjesto do kojeg su stigli predvođeni svjetskim letačkim prvakom Robertom Kranjecom.

Najdulji skok dana pripao je Japancu Daikiju Itu koji je doskočio na 240 metara.

SP u skijaškim letovima, momčadsko natjecanje:

1. Austrija (Morgenstern, Kofler, Schlierenzauer, Koch) 1648.4 bodova

2. Njemačka (Wank, Freitag, Mechler, Freund) 1625.2

3. Slovenija (Damjan, Tepeš, Šinkovec, Kranjec) 1580.4

4. Norveška 1542.2

5. Japan 1472.9

...

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika