27.02.2012. / 11:07

Autor: Hina , Nacional.hr

WikiLeaks objavljuje pet milijuna e-mailova Stratfora

E-mailovi, koje su ulovili hakeri, mogli bi otkriti osjetljive izvore te baciti svjetlo na mutni svijet prikupljanja informacija, čime se Stratfor bavi

Julian AssangeJulian AssangeWikiLeaks je u ponedjeljak počeo objavljivati više od pet milijuna e-mailova Stratfora, analitičke tvrtke za globalnu sigurnost sa sjedištem u SAD-u, navodno povezanu s CIA-om.

E-mailovi, koje su ulovili hakeri, mogli bi otkriti osjetljive izvore te baciti svjetlo na mutni svijet prikupljanja informacija, čime se Stratfor bavi.

Stratfor je priopćio u ponedjeljak rano ujutro po srednjoeuropskom vremenu da objavljivanje tih e-mailova predstavlja pokušaj zastrašivanja i ušutkavanja tvrtke, ali da ona neće popustiti tom pritisku.

Neki objavljeni e-mailovi su "možda lažirani ili izmijenjeni..., a neki bi mogli biti autentični", navodi se u priopćenju Stratfora.

Stratfor je istaknuo da neće objašnjavati sadržaje ovih poruka, niti potvrđivati njihovu vjerodostojnost.

"Naša imovina je ukradena i mi nećemo biti žrtve dva puta tako što ćemo pristati da odgovaramo na pitanja o njima", dodaje se u priopćenju.

WikiLeaks ne navodi na koji je način došao do vanjske i unutarnje korespondencije Stratfora čije je sjedište u Austinu, u američkoj državi Teksas.

Hakeri koji se dovode u vezu s organizacijom Anonymous priopćili su početkom godine da su ukrali elektronsku poštu stotinjak službenika Stratfora. Anonymous je tada rekao da planira objaviti podatke kako bi javnost saznala "istinu" o operacijama Stratfora.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika