27.02.2012. / 11:33

Autor: Hina

Sirijsko topništvo i dalje bombardira Homs

Granate i rakete padale su na sunitska područja Homsa koja su već tjednima izložena bombardiranju dok Asadove snage pokušavaju ugušiti gotovo jednogodišnju pobunu protiv njegove vlasti

ArhivaArhivaSirijsko topništvo gađalo je područja Homsa pod kontrolom pobunjenika u ponedjeljak prije očekivane vladine objave da je na referendumu, koji su oporba i Zapad nazvali prijevarom, odobren novi ustav koji je predložio predsjednik Bašar al-Asad.

Granate i rakete padale su na sunitska područja Homsa koja su već tjednima izložena bombardiranju dok Asadove snage pokušavaju ugušiti gotovo jednogodišnju pobunu protiv njegove vlasti.

"U zoru je počelo intenzivno granatiranje Kalidije, Ašire, Bajade, Baba Amra i starog grada", rekao je za Reuters oporbeni aktivist Mohamed al Homsi.

Najmanje 59 civila i vojnika ubijeno je u nedjelju u vrijeme održavanja referenduma o ustavu koji nudi neke reforme, ali omogućuje Asadu ostanak na vlasti i do 2028.

Vezane vijesti

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

Pentagon je obavijestio Kongres o planovima nabavke dodatnih helikoptera za Afganistan od Rosoboronexporta, ruske tvrtke koju neki američki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika