27.02.2012. / 11:40

Autor: Hina , Nacional.hr

"Rango" dobio Oscara za animirani film, "Udefeated" za dokumentarni

"Rango" je prvi animirani film Gorea Verbinskog, redatelja "Pirata s Kariba", a kameleonu Rangu, koji zaglavi u pustinjskom gradu Dirtu i tamo postane šerif, glas je posudio Johnny Depp

IlustracijaIlustracijaOscara za najbolji animirani film osvojio je "Rango" Gorea Verbinskog, dok je najboljim dokumentarnim filmom proglašen "Undefeated" Daniela Lindsaya i T.J. Martina.

"Rango" je prvi animirani film Gorea Verbinskog, redatelja "Pirata s Kariba", a kameleonu Rangu, koji zaglavi u pustinjskom gradu Dirtu i tamo postane šerif, glas je posudio Johnny Depp.

Film je dosad osvojio brojne nagrade, uključujući i onu Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti (BAFTA) te People's Choice Award za najbolji glas u animiranom filmu. Zaradio je više od 245 milijuna dolara na kino-blagajnama u cijelom svijetu.

Dokumentarni film "Undefeated" govori o momčadi američkog nogometa koja se probija u siromašnoj četvrti Memphisa te o karizmatičnom treneru koji je vodi.

Oscara za kratkometražni animirani film dobio je film "Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore" Williama Joycea i Brandona Oldenburga, a za kratkometražni dokumentarni film "Saving Face" Daniela Jungea i Sharmeen Obaid-Chinoy.

Najboljim kratkometražnim "live" filmom proglašen je "The Shore" Terryja Georgea i Oorlagh George.

Vezane vijesti

"Umjetnik" poharao Oscare

"Umjetnik" poharao Oscare

Francuski nijemi film "Umjetnik" Michela Hazanaviciusa dobio je u nedjelju pet Oscara, među je kojima i onaj za najbolji film. Crno-bijeli film… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika