27.02.2012. / 12:49

Autor: Nacional.hr

Eurozona mora povećati krizni fond

"Eurozona mora prvo posegnuti u džep, a to, iskreno rečeno, nije učinila. Dok to ne učini, ne dolazi u obzir da Velika Britanija, a vjerojatno ni drugi izdvoje dodatni novac za MMF", izjavio je Osborne

George OsborneGeorge OsborneMinistri financija skupine G20 zemalja u razvoju poručili su sa sastanka u Meksiku kako zemlje eurozone moraju uložiti više novca u krizni fond, piše HRT.

Zemlje u krizi naglašavaju kako je to nužno kako bi im ostale zemlje iz skupine G20 najrazvijenijih nacionalnih ekonomija i EU-a mogle priskočiti u pomoć. Time bi se osiguralo više sredstava za Međunarodni monetarni fond, koji bi onda mogao pomoći zaduženoj regiji.

Svako povećanje zajmodavnih kapaciteta kriznog fonda eurozone vjerojatno će dodatno pojačati pritisak na vodeća gospodarstva eurozone. "Eurozona mora prvo posegnuti u džep, a to, iskreno rečeno, nije učinila. Dok to ne učini, ne dolazi u obzir da Velika Britanija, a vjerojatno ni drugi izdvoje dodatni novac za MMF", izjavio je britanski ministar financija George Osborne. Uoči sastanka skupine G20 zemalja u razvoju njemački ministar financija Wolfgang Schäuble napisao kako je protiv takvog poteza.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika