28.02.2012. / 10:19

Autor: Hina

Policija u Londonu uklonila antikapitalistički kamp

Pred katedralom se nalazilo gotovo 200 šatora u okviru pokreta "Occupy Wall Street" započetog u SAD-u protiv pohlepe bankara i financijaša. Nakon što su šatori rastavljeni u studenom u New Yorku, londonski su predstavljali uporište "ogorčenih"

ArhivaArhivaPolicija i sudski izvršitelji uklonili su u utorak ujutro ispred katedrale St. Paula u središtu Londona šatorsko naselje koje su prosvjednici protiv kapitalizma postavili još početkom listopada, rekao je dužnosnik grada Londona.

"Općinsko vijeće Londona počelo je primjenjivati presudu Vrhovnog suda u Londonu kojom se dopušta rastavljanje šatora i opreme ispred katedrale St. Paula", piše u priopćenju općinsko vijeće.

"Žao nam je što je došlo do toga ali presuda Vrhovnog suda govori sama za sebe a prizivni sud ju je potvrdio", dodaje se u priopćenju.

Rastavljanje šatora prošlo je u miroljubivom ozračju.

Pred katedralom se nalazilo gotovo 200 šatora u okviru pokreta "Occupy Wall Street" započetog u SAD-u protiv pohlepe bankara i financijaša. Nakon što su šatori rastavljeni u studenom u New Yorku, londonski su predstavljali uporište "ogorčenih".

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika