28.02.2012. / 10:24

Autor: Hina , Nacional.hr

Povratak na 'mjesto zločina'

Točka na 'javni interes'

Grad bi, prema sporazumu koji je predložio gradonačelnik Milan Bandić, dvorane trebao prestati smatrati javnim interesom i promijeniti im namjenu u poslovni prostor

Ritualno pokapanje javnog interesa na poprištu Horvatinčićevog lifestyle zdanja obavljeno je prije godinu dana u režiji aktivista Pravo na grad; Photo Antonio Bronić/PIXSELL Ritualno pokapanje javnog interesa na poprištu Horvatinčićevog lifestyle zdanja obavljeno je prije godinu dana u režiji aktivista Pravo na grad; Photo Antonio Bronić/PIXSELL Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine na današnjoj bi sjednici trebali odlučivati o prijedlogu sporazuma o načinu rješavanja javnog interesa između Hoto grupe, investitora Centra Cvjetni, i grada Zagreba po kojemu bi se se investitor odrekao 7,2 milijuna kuna koje mu grad duguje a grad korištenja dviju polivalentnih dvorana u sklopu toga centra.

Grad bi, prema sporazumu koji je predložio gradonačelnik Milan Bandić, dvorane trebao prestati smatrati javnim interesom i promijeniti im namjenu u poslovni prostor.

Zastupnici će odlučivati i o prijedlogu odluke o naplati dospjelih, a nenaplaćenih potraživanja Grada Zagreba. Predlaže se da se uvjeti vraćanja dugova urede tako da se dužnicima olakša otplata i time gradu omogući naplata cjelokupnog duga.

Nadalje, na dnevnom redu sjednice trebao bi se naći i prijedlog programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području Zagreba u ovoj godini, za što se predviđa 350,4 milijuna kuna. Također i prijedlog programa održavanja komunalne infrastrukture na području grada Zagreba u 2012. kojim se planiraju radovi u iznosu od ukupno 650 milijuna kuna koji bi se u cijelosti osigurali iz prihoda od komunalne naknade.

Zastupnici bi, kako je predviđeno, trebali raspravljati i o izvješću o izvršenoj preraspodjeli sredstava planiranih u Proračunu Grada Zagreba za 2011.

Vezane vijesti

Zvao Karamarka i Bandića zbog Horvatinčića

Zvao Karamarka i Bandića zbog Horvatinčića

Na Općinskom sudu u Šibeniku danas je nastavljeno suđenje zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću zbog izazivanja teške pomorske nesreće 16.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika