28.02.2012. / 15:30

Autor: Hina

Film Angeline Jolie ipak gledan i u Srbiji

Protekli vikend taj je film, koji prikazuje zločine srpskih vojnih formacija u vrijeme rata u Bosni i Hercegovini početkom devedesetih, bio četvrti po gledanosti u Srbiji i Crnoj Gori, unatoč tome što je u srpskim medijima prije nego što je prikazan ocijenjen kao jednostran

ArhivaArhivaFilm "U zemlji krvi i meda" Angeline Jolie ne samo da je ostvario izvanredan uspjeh u Bosni i Hercegovini i najbolje kino otvaranje ove godine u Hrvatskoj, već i neočekivano dobre rezultate u Srbiji i Crnoj Gori, gdje ga je u samo četiri dana prikazivanja pogledalo 1875 gledatelja, izvijestio je danas distributer Blitz film i video.

Protekli vikend taj je film, koji prikazuje zločine srpskih vojnih formacija u vrijeme rata u Bosni i Hercegovini početkom devedesetih, bio četvrti po gledanosti u Srbiji i Crnoj Gori, unatoč tome što je u srpskim medijima prije nego što je prikazan ocijenjen kao jednostran.

Velika holivudska zvijezda svoj je redateljski prvijenac osobno predstavila na premijerama u Sarajevu i Zagrebu, kada je opovrgnula tvrdnje da je film antisrpski, kao i napise pojedinih medija da je tražila ukidanje Republike Srpske. Tamo se film, prema sadašnjim informacijama, neće prikazivati, uz objašnjenje tamošnjih distributera da zbog malog interesa ne bi bio isplativ.

Beogradski mediji prije nekoliko dana izvještavali su kako je na premijeri filma u Beogradu bilo tek 12 gledatelja, od kojih je troje dvoranu napustilo prije završetka filma, no u "Blitzu" ističu da to nije bila organizirana premijera već prva projekcija filma u toj zemlji, i to u ranoposlijepodnevnom terminu.

U prvih deset dana prikazivanja film slavne oskarovke o velikoj emocionalnoj, moralnoj i fizičkoj cijeni koju je rat naplatio pojedincima, u BiH i Hrvatskoj pogledalo je 57.116 gledatelja, s ukupnom zaradom od oko 1,3 milijuna kuna.

Osim što je u Hrvatskoj film zabilježio najbolje ovogodišnje otvaranje, u BiH je zabilježio najbolje otvaranje otkad se prate rezultati 'box officea'.

Vezane vijesti

Festival hrvatskog animiranog filma u kinu "Europa"

Festival hrvatskog animiranog filma u kinu "Europa"

Treće izdanje Festivala hrvatskog animiranog filma, presjek godišnjeg stvaralaštva hrvatske animacije, počinje večeras u zagrebačkom kinu "Europa", a… Više

Komentari

registracija
14/4/07

sabo, 29.02.12. 03:54

......., a gledatelje se moze na prste cak obe ruke i NOGE !!! mogu pobrojati....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika