28.02.2012. / 17:45

Autor: Hina

Šminkanje stroja za ubijanje:

Rusija će modernizirati kalašnjikov

"Planiramo uvelike modernizirati kalašnjikov", rekao je Rogozin koji nadgleda obrambenu industriju. "To će biti oružje s odvojivom opremom, kao što je optički ciljnik" i druga oprema

Mihail Kalašnjikov sa svojim 'čedom'Mihail Kalašnjikov sa svojim 'čedom'Moskva je objavila u utorak planove za modernizaciju kalašnjikova, kojom će se toj legendarnoj automatskoj puški iz sovjetskog razdoblja kojom se koristi ruska vojska, kao i paravojne snage i kriminalci diljem svijeta, "udahnuti novi život", prenose ruski mediji.

U sklopu modernizacije ruskih oružanih snaga vrijedne 690 milijardi američkih dolara koja uključuje i dodatak novog naoružanja, podmornica i zrakoplova do 2020. godine, kalašnjikov će, među ostalim, dobiti odvojivi optički ciljnik i svjetiljku, rekao je potpredsjednik ruske vlade Dmitrij Rogozin.

"Planiramo uvelike modernizirati kalašnjikov", rekao je Rogozin koji nadgleda obrambenu industriju. "To će biti oružje s odvojivom opremom, kao što je optički ciljnik" i druga oprema.

Kalašnjikov, izum dizajnera oružja Mihaila Kalašnjikova, zbog svoje lake i raširene uporabe smatra se najopasnijim oružjem na svijetu s obzirom na broj žrtava koje je uzrokovao u mnogobrojnim ratovima i pobunama, ali ga kritičari industrije oružja čak i uz povremene modernizacije smatraju zastarjelom puškom koje ne ispunjava zahtjeve modernog ratovanja.

Rogozin je rekao da će ruska vojska do kraja godine dobiti i novi pištolj koji će zamijeniti poluautomatski 'makarov', također stvoren 40-ih godina prošlog stoljeća i relikt Hladnog rata.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

registracija
12/1/11

siziff, 28.02.12. 18:36

To je jedino šta hoće i ujedno šta su u stanju modernizirati.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika